Påske:

Rives vekk

Den intense priskrigen på påskevarer har bidratt til butikkene blir utsolgt: - Det varierer fra butikk til butikk, sier leverandørene.

TOMME HYLLER: Flere levrandører sier at priskrigen har vært tøff i år. Bildet er tatt på Kiwi Hegdehaugsveien. Foto: Marthe Karlson Nielsen / Dagbladet
TOMME HYLLER: Flere levrandører sier at priskrigen har vært tøff i år. Bildet er tatt på Kiwi Hegdehaugsveien. Foto: Marthe Karlson Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det fortsatt er to dager til påsken starter for alvor, begynner flere butikker å bli tomme for påskevarer.

Cecilie Bøhm Tveito, butikksjef i Kiwi Lillestrøm, sier til Dagbladet at de har vært tomme for lammelår siden forrige uke.

- Det kommer dessverre ikke inn mer lammelår de neste dagene. Vi har igjen Kvikk Lunsj, Solo og appelsiner og jeg tror jeg har det til over påske. Vi har også noen varianter av påskemarsipan igjen.

Om det er priskrigen som er årsaken til at det har gått tomt, mener butikksjefen at det er flere grunner.

- Men det er klart at det har bidratt.

Tøff priskonkurranse

Kommunikasjonssjef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin, sier til Dagbladet at det varierer fra butikk til butikk om påskevarene er utsolgt.

- Det har vært en ekstrem tøff priskonkurranse på påskevarer i år, og det har ført til at det kan være tomt for noen varer nå.

Hun forteller at de gjør det de kan for å ha nok varer, men påskevarer som for eksempel påskemarsipan, er det ikke mulig for butikkene å bestille mer av nå.

- Der har man bestilt inn et visst antall volum på forhånd. Når det er tomt, så er det tomt. Det er vanskelig å forutse hvor mye man trenger å bestille, men vi bruker erfaring fra tidligere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.