Nye matvarer

Røper årets smak

Nå er det julebrus som gjelder, og i år får vi et gjensyn med favoritten på en helt ny måte. Vi har testet.

JULEBRUS: Årets julechips fra Sørlandschips' Chipsversktedet får smak av julebrus. Foto: Sørlandschips
JULEBRUS: Årets julechips fra Sørlandschips' Chipsversktedet får smak av julebrus. Foto: Sørlandschips Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er akkurat lansert hundrevis av nye produkter i dagligvarebutikkene, og snart er det tid for julevarer. Vi i DinSide følger nyhetene tett, og blant de små dryppene fra produsentene fant vi denne lille overraskelsen: Chips med smak av julebrus.

- Hvorfor julebrus?

- Vi er jo alltid på jakt etter nye og spennende smaker som smaker godt, treffer trender og er relevant i sesong, sier Inger Lise Eliassen, markedssjef for Sørlandschips, til DinSide.

Typiske eksempler på trendsmaker er brunet smør, korean bbq og grillet ost som lanseres i år.

De siste åra har de hatt julechips med smak av ribbe og pinnekjøtt, men nå er det bare ribbe som tas med videre, og får selskap av julebruschips.

- Så er det jo gøy å være litt mer crazy noen ganger, og julebrus er et eksempel på det.

Chipsen skal ha klassisk salt Sørlandschips-smak i bunn, med litt fruktig, sprudlende og søtsyrlige toner i tillegg.

- Vi synes den er god - og så er det spennende å se om det faller i smak hos forbruker, sier Eliassen.

- Det er en liten limited edition for å skape julestemning i butikk, men hovedsatsingen vår er fortsatt de klassiske store smakene, sammen med noen av de nye trendy smakene som er i tida, som Ranch med rømme og paprika og grillet ost.

Tradisjonelt er det tre store lanseringsvinduer for nye dagligvarer i Norge, i februar, mai og september, men de siste åra ser vi at mye slippes underveis. I tillegg er det sesongprodukter til jul og påske, og hoveduka for deg som lurer på når julebrus og julegodteri og julepotetgull kommer i butikk er uke 42, som starter 16. oktober.

Julas må-prøve-snack

Vi måtte selvsagt prøvesmake nyheten, og fra vi åpner posen er det liten tvil om hva dette skal smake: Det lukter av chips og bringebær og vanilje. Det kan også minne litt om berlinerboller - donuts fylt med bringebær for dem som ikke kjenner til dem.

Det smaker ganske likt, men her forsvinner vaniljesmaken litt. Det smaker på en måte som forventet, men er også litt rart.

Smaken kommer i bølger, først det søte, så det salte. Det er i overkant søtt, og vi skulle gjerne sett litt mer av det syrlige fra julebrusen.

Det er ikke vondt, men er det godt? Meningene er noe delte, men alle er enige om en ting: Dette er ganske rart. Og ikke minst: Vi har aldri smakt på maken.

Er du blant dem som sverger til brun julebrus, er det ikke sikkert julebrusstemningen vil senke seg, men tilhører du #teamrød vil du nok nikke gjenkjennende til denne.

- Her kunne man nesten kjørt en battle: Chips med smak av rød eller brun julebrus?

JULEBRUS: Rød eller brun? Det evige spørsmålet vi nordmenn aldri kommer til å bli enige om. Video: Endre Vellene Vis mer

Denne er, litt som ganske mange av de andre kuriosachipsene fra Sørlandschips, et klassisk eksempel på at vi digger at de tenker utenfor boksen og prøver noe nytt - og at det er en grunn til at noen smaker er populære og produseres år etter år.

Dette er garantert julas må-prøve-snack, men selv om den gjør akkurat det den sier den skal gjøre, er det nok ikke så mange som kommer til å kjøpe flere poser.

... med smak av julebrus

Årets julechips føyer seg også inn i den nyere tradisjonen med juleprodukter med smak av julebrus. Julebrussaft har blitt en slager, og i fjor var det nærmest ingen ende på kreative julebrusprodukter.

Tine lanserte iste uten sukker med smak av julebrus, Eldorado lanserte boblevann med smak av julebrus, Skyr fikk julebrussmak og Brynild gelégodteri med smak av julebrus.

Kuriosachips

Sørlandschips har en tradisjon med litt utradisjonelle smaker på sesongchipsen sin. Vi trodde det var en spøk da de lanserte potetgull med smak av ribbe og pinnekjøtt, og det har vært en årlig tradisjon for mange. I år er det slutt for den ene, bare ribbe har fått plass i sortimentet.

Før jul i fjor lanserte de chips med smak av pepperkaker. Spennende å smake på, men det ble ingen fulltreffer hos vårt smakspanel.

Det ble det heller ikke da vi testet påskens chips med smak av appelsin og sjokolade.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer