Heteslag hos hund:

Roper varsko: - Ikke gjør det

Sommervarmen kan få enorme konsekvenser for hunden din. NB! Vi advarer om sterke bilder.

KAN BLI FATALT: En hund har ikke samme mulighet til å regulere kroppstemperaturen som oss mennesker. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock editorial / NTB
KAN BLI FATALT: En hund har ikke samme mulighet til å regulere kroppstemperaturen som oss mennesker. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert

Mens vi tobeinte jubler for at utetemperaturen når nye høyder, kan dette i verste fall bli fatalt for logrende, firbeinte venner.

Vet du hvordan du tar vare på hunden din i varmen?

Veterinær Trude Mostue er daglig leder for den digitale dyrlegetjenesten FirstVet i Norge. Her har de allerede sett flere skrekkeksempler på typiske tilstander som oppstår på hete dager.

- Vi har fått mange henvendelser om såre, brente poter. Vi har også vært vitne til hunder som er i ferd med å få heteslag, sier hun.

Sistnevnte kan være dødelig.

- Og det kan skje veldig fort. Hunder har svært dårlige fysiologiske måter å kjøle seg ned på. De regulerer kroppstemperaturen gjennom å pese, og har svettekjertlene plassert under potene. Det er ikke effektivt, forklarer Mostue.

- La hunden bli hjemme

Nå som værvarselet melder langt over 20 grader flere steder i landet, er hun klinkende klar i sin tale:

- La hunden bli hjemme! På de varmeste dagene har ikke en hund noe å gjøre på en uteservering eller på stranda når vi skal sole oss. Ikke om den ligger i skyggen eller under en parasoll - ei heller om den får bade. Bare ikke gjør det, sier Mostue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer