Smakstest

Roser sjokobollen: – Tatt helt av

Vi har testet noen av årets søteste nyheter, og Oskar Weserlins bolle får ros fra uventet hold.

SMAKSTEST: Oskar Westerlins sjokoladebolle får ros fra uventet hold. Video: Elisabeth Dalseg / DinSide. Vis mer
Publisert

Det har ikke gått upåaktet hen at TikTok-, Snapchat og YouTube stjerna Oskar Westerlin forrige uke lanserte en sjokoladebolle, i samarbeid med Bakehuset, i NorgesGruppens butikker.

TESTPANELET: Bjørn Myhrer Vestvik, Martine Espeland og Øyvind Bøe Dalelv fra Mikaels i Oslo.
TESTPANELET: Bjørn Myhrer Vestvik, Martine Espeland og Øyvind Bøe Dalelv fra Mikaels i Oslo. Vis mer

Den nye bollen er bare ett av flere hundre nye produkter som ble lansert i dagligvarebutikkene forrige uke, og vi har testet et utvalg av de søte nyhetene. Vi har fått hjelp av Martine Espeland, Bjørn Myhrer Vestvik, og Øyvind Bøe Dalelv fra Mikaels i Oslo til å vurdere nyhetene, og de lot seg overraske av den søte nyheten.

Omstridt

For det har ikke manglet på kritikk av sjokoladebomba.

Ernæringsfysiolog Maja Skogstad forklarte til Dagbladet at hun er kritisk til at et såpass usunt produkt markedsføres mot barn og unge på blant annet TikTok, bollen inneholder mer enn 400 kalorier, mens andre er skuffet over at bollen inneholder den omstridte ingrediensen palmeolje.

Til 20 kroner er den et lett tilgjengelig produkt, som rives ut av butikkhyllene, og den er såpass populær at et bakeri i Nord-Norge lanserte en kopi hos en konkurrerende kjede. Også denne ble svært populær, men det tok ikke lang tid før bollen ble trukket fra butikkene.

Det er ikke bare bollen som er omstridt. Westerlins Snapchatserie Skjessen, der han tester restauranter, og matretter han kanskje egentlig ikke liker, har hisset på seg mer enn en kokk. Det farget likeSvel ikke testpanelet vårt mer enn at de lot seg imponere.

Slik testet vi:

  • Vi har testet et utvalg søte matnyheter som ble lansert i forrige uke.
  • I testpanelet er Martine Espeland, Bjørn Myhrer Vestvik og Øyvind Bøe Dalelv fra Mikaels restaurant i Oslo.
  • Søtsakene er vurdert ut ifra utseende, duft, konsistens, smak – og hvor godt de møter forventningene fra emballasjen.
  • Testen er gjennomført i Oslo i uke 9, 2023.

Care packs – Eplegull med kanel

Roser sjokobollen: – Tatt helt av

Vekt: 40 gram

Eplegull er snacksen vi ikke helt vet hvor vi skal plassere. Det ser ut som en slags riflet potetgull, men er tørkede epler, som smaker søtt og syrlig. En pose skal inneholde tre epler.

Det lukter tydelig av kanel når vi åpner posen, og smaker også tydelig kanel, såpass mye at det ødelegger litt for eplesmaken, kanelen tar over smaksbildet. Det blir litt i overkant. I bakkant ligger det likevel en fin, søt og syrlig eplesmak – testpanelet skulle bare ønske det var litt mer av den.

Mr Brownie – chocolate brownies

Roser sjokobollen: – Tatt helt av

8 stk, 200 gram

Det første som slår testpanelet er at her er det mye emballasje. I tillegg til posen, er hver browniebit pakket for seg, og den er stekt i en liten kakeform i papir.

Det dufter godt, søtt, av kakao og vanilje, og sånn smaker det også. De små kakebitene er ganske saftige, men er det brownies? Det føles mer som om vi spiser en understekt sjokoladekake.

Bitene kan varmes kjapt i mikrobølgeovn, men det hjelper ikke så mye. Det smaker fortsatt som en saftig og helt streit sjokoladekake. Det er ikke noe feil med sjokoladekake, men vi forventet noe helt annet, ikke minst siden merket heter Mr Brownie.

CarePacks – Eplegull ruby sjokolade

Roser sjokobollen: – Tatt helt av

Vekt: 50 gram

Også her er det riflede skiver av tørket eple, den ene siden dyppet i ruby sjokolade. Det ser ut som om sjokoladen har skilt seg litt, med synlige flekker av hvitt sjokoladefett, ikke spesielt delikat.

Delikat er likevel et ord vi gjerne bruker om denne, smaken er god, og den rosa sjokoladen kler den fine syren fra eplene, en god kombinasjon.

Dette er langt bedre enn epleskivene med kanel, men det er fortsatt et lite stykke igjen til originalen, som er helt uten noe smak, eller varianten med mørk sjokolade.

Ifølge produsenten bør disse oppbevares på et kaldt og tørt sted, noe de har vært hos oss, men temperatursvingninger under transport kan være en årsak til at sjokoladen har skilt seg.

Mr Brownie: Lemon cakes

Rich & moist

Roser sjokobollen: – Tatt helt av

8 stk, 200 gram

Akkurat som med browniebitene er det mye emballasje også her. Det har definitivt en funksjon, for her kan du åpne alle som om de er ferske, og kakene er definitivt moist, det vil si supersaftige, det kjennes som om kakene er lett glasert, eller er penslet med litt sukkerlake.

Det dufter lett av sitron, og det er smaker det også, men de kunne fint hatt enda tydeligere sitronsmak. Det er godt med sukker her, ikke bare i laken på toppen, men også i kakene, og du kjenner sukkerkrystallene når du tygger.

Disse kan varmes i mikrobølgeovn, men det er ikke nødvendig. En god og søt munnfull.

Bakehuset: Oskars Trippel Sjoko

Roser sjokobollen: – Tatt helt av

Vekt: ca 100 gram

Nyheten har ikke gått testpanelet hus forbi, og de er nysgjerrige på nyheten som har «tatt helt av». Den lukter godt av sjokolade og den møter klart

Toppen er best, her er det myk glasur, og små sjokoladeflak som smelter på tunga. Sjokoladen inni bollen er hakket mørkere, og de bitene som er på undersiden av bollen er nærmest karamellisert.

Bollen er grei, men kanskje litt kjedelig, og kan ikke sammenliknes med bakeriboller. Men sjokoladen gjør underverker med butikkbollen: Når den får sjokolade på toppen – og inni, og de løse flakene, så blir den en deilig opplevelse for dem som liker sjokolade. Denne kjøper vi gjerne igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer