Rundkjøring for syklister

Selvsagt finner du den i Nederland.

TÅRN-FRYD: Det nederlandske arkitektfirmaet IPV Delft ble nominert til en prestisjetung designpris for denne sykkelrundkjøringen.  Foto: IPV Delft
TÅRN-FRYD: Det nederlandske arkitektfirmaet IPV Delft ble nominert til en prestisjetung designpris for denne sykkelrundkjøringen. Foto: IPV Delft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens syklister og bilister krangler og krasjer i hverandre her hjemme, er det helt andre boller i Nederland. I den allerede sykkelvennlige byen Eindhoven, har de løst problemet med hvordan syklister skal slippe utfordringen det er å krysse et stort, firearmet veikryss.

Les: Loven mange syklister bryter

Romskip

Hva har de gjort? Jo, det nederlandske arktekfirmaet IPV Delft lagde like godt det de kaller et «flyvende romskip» over krysset. Hovenring er altså er en hevet rundkjøring kun for gående og syklister.

Se den fra flere vinkler:

Måtte justeres

Sykkelrundkjøringen kom på plass i fjor og er festet med vaiere til et 64 meter høyt bæretårn (pylon), som vibrerte så mye første gangen det ble satt det opp at det måtte justeres.

Kritikere sier at denne atskillelsen kan føre til at bilister og syklister på sikt blir dårligere til å samarbeide når de faktisk møtes i trafikken.

Les også: 70 prosent av alle syklister føler seg trakassert

Hovenring brukes av tusenvis av pendlere hver dag, og kan muligens være en inspirasjon for den nye regjeringen hvis de skulle slite med å plassere alle milliardene satt av til Nasjonal Transportplan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer