Så enkelt kan sykkelen stjeles

Det er viktig å ha en god og slitesterk lås til sykkelen. Hvis ikke kan det bli stjålet på få sekunder.

SYKKELTYVERI: Her demonstrer Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i IF, hvor enkelt det er å klippe over ulike sykkellåser, og bare på 30 sekunder. Video: If forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe en lås til sykkelen din? Da er det viktig å skaffe en solid og god lås, noen av dem kan man nemlig klippes over på 30 sekunder.

Flere dyre sykler

I april skrev Dinside om at tall fra Finans Norge viste at antall stjålne sykler hadde økt med 16 prosent i 2020. Det vil si at det ble stjålet opp mot 2000 flere sykler enn året før.

Kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz, fortalte i pressemeldingen at de ser en økning i antall elsykler som blir stjålet.

- De siste to-tre åra har salget av elsykler virkelig tatt av, og det synes også godt i sykkeltyveri-statistikken. Drevne sykkeltyver går etter dyre sykler, både med og uten elektrisk hjelp.

Anbefaler bøyle-lås

I videoen over har Clementz kjøpt seks ulike vaierlåser, i tillegg til det samme utstyret som sykkeltyvene bruker.

- Jeg låste sykkelen fast med alle de seks låsene, og brukte en tang til å klippe dem av. Etter litt om og men klarte jeg å klippe av alle låsene på 30 sekunder, forteller Clementz til Dinside.

- Jeg anbefaler en bøylelås, eller noe annet veldig solid. Den gjør det vanskeligere for tyvene, og de må jobbe lenger for å stjele sykkelen, men du får igjen på forsikringen om sykkelen blir frastjålet - uansett lås, forsikrer han.

Har du vært uheldig og punktert dekket på sykkelen? Frykt ikke, du kan nemlig fikse det hjemme. Les mer om det her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer