Så enkelt kan sykkelen stjeles

Det er viktig å ha en god og slitesterk lås til sykkelen. Hvis ikke kan det bli stjålet på få sekunder.

SYKKELTYVERI: Her demonstrer Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i IF, hvor enkelt det er å klippe over ulike sykkellåser, og bare på 30 sekunder. Video: If forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe en lås til sykkelen din? Da er det viktig å skaffe en solid og god lås, noen av dem kan man nemlig klippes over på 30 sekunder.

Flere dyre sykler

I april skrev Dinside om at tall fra Finans Norge viste at antall stjålne sykler hadde økt med 16 prosent i 2020. Det vil si at det ble stjålet opp mot 2000 flere sykler enn året før.

Kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz, fortalte i pressemeldingen at de ser en økning i antall elsykler som blir stjålet.

- De siste to-tre åra har salget av elsykler virkelig tatt av, og det synes også godt i sykkeltyveri-statistikken. Drevne sykkeltyver går etter dyre sykler, både med og uten elektrisk hjelp.

Anbefaler bøyle-lås

I videoen over har Clementz kjøpt seks ulike vaierlåser, i tillegg til det samme utstyret som sykkeltyvene bruker.

- Jeg låste sykkelen fast med alle de seks låsene, og brukte en tang til å klippe dem av. Etter litt om og men klarte jeg å klippe av alle låsene på 30 sekunder, forteller Clementz til Dinside.

- Jeg anbefaler en bøylelås, eller noe annet veldig solid. Den gjør det vanskeligere for tyvene, og de må jobbe lenger for å stjele sykkelen, men du får igjen på forsikringen om sykkelen blir frastjålet - uansett lås, forsikrer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer