Mat holdbarhet

Så lenge er pizzaen holdbar

Pizza er noe av det beste vi vet, og vi spiser den gjerne i flere omganger. Men hvor lenge kan restene av pizza og andre italienske favoritter egentlig beholdes?

RESTEFEST: Noen spiser pizza både varm og kald, samt i flere dager etter den var rykende fersk. Foto: Redaksjonen
RESTEFEST: Noen spiser pizza både varm og kald, samt i flere dager etter den var rykende fersk. Foto: Redaksjonen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi elsker pizza, enten det er lørdagspizza, overtidspizza - eller restepizza.

Ja, for det er ikke alltid vi orker å spise opp hele pizzaen, og det blir rester til overs, som ofte blir satt i kjøleskapet.

Da er spørsmålet: Hvor lenge kan restene oppbevares? Er overtidspizzaen fra torsdag like smakfull og trygg på mandag?

Topping har mye å si

Eva Johanne Lillebakken er seniorrådgiver i Mattilsynets seksjon for biologisk mattrygghet, og kan svare på spørsmålet.

– Hvor lenge er det forsvarlig å oppbevare pizza i kjøleskapet etter at den er stekt?

– Det er avhengig av hvilke typer råvarer som er benyttet på pizzaen. Pizza som inneholder kjøttprodukter, eller andre matvarer hvor bakterier vokser godt, vil ha kortere holdbarhet. Temperaturen i kjøleskapet vil også ha betydning - den bør være fire grader, sier hun til DinSide.

– Måten pizzaen er emballert har også betydning for hvor lenge den holder seg. Bruk øyne og nese om du er usikker på om pizzaen kan spises. Har den forandret utseende eller farge? Lukter den som den skal eller lukter den gjæret, surt eller på andre måter annerledes enn den skal?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.