Vi elsker pizza, enten det er lørdagspizza, overtidspizza - eller restepizza.
Ja, for det er ikke alltid vi orker å spise opp hele pizzaen, og det blir rester til overs, som ofte blir satt i kjøleskapet.
Da er spørsmålet: Hvor lenge kan restene oppbevares? Er overtidspizzaen fra torsdag like smakfull og trygg på mandag?
Topping har mye å si
Eva Johanne Lillebakken er seniorrådgiver i Mattilsynets seksjon for biologisk mattrygghet, og kan svare på spørsmålet.
– Hvor lenge er det forsvarlig å oppbevare pizza i kjøleskapet etter at den er stekt?
– Det er avhengig av hvilke typer råvarer som er benyttet på pizzaen. Pizza som inneholder kjøttprodukter, eller andre matvarer hvor bakterier vokser godt, vil ha kortere holdbarhet. Temperaturen i kjøleskapet vil også ha betydning - den bør være fire grader, sier hun til DinSide.
– Måten pizzaen er emballert har også betydning for hvor lenge den holder seg. Bruk øyne og nese om du er usikker på om pizzaen kan spises. Har den forandret utseende eller farge? Lukter den som den skal eller lukter den gjæret, surt eller på andre måter annerledes enn den skal?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger