Melk og yoghurt i matpakka

Så lenge holder skolemelk-produktene i sekken

Dukker skolemelka opp i sekken hjemme etter endt skoledag? Du trenger ikke tømme den ut: Den kan fremdeles være ok.

HVOR LENGE HOLDER DET SEG BRA? Kan du sende med yoghurt og melk hjemmefra uten at melka blir sur før spisetid? Eller hva med skolemelk og annet som kommer i retur etter endt skoledag: Kan du spise eller drikke det seinere eller er det bare å kaste? Foto: Kristin Sørdal
HVOR LENGE HOLDER DET SEG BRA? Kan du sende med yoghurt og melk hjemmefra uten at melka blir sur før spisetid? Eller hva med skolemelk og annet som kommer i retur etter endt skoledag: Kan du spise eller drikke det seinere eller er det bare å kaste? Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Da vi tidligere denne uken sjekket prisene på noen utvalgte skolemelk-produkter, fant vi at man må ut med dobbel pris for vaniljeyoghurt levert fra skolemelk-ordningen.

Også smoothie viste seg å være dyrere i skolemelk-ordningen enn om du kjøper den på butikken, mens enkelte andre produkter viser seg å være mye billigere levert som skolemelk-produkt, sammenliknet med butikk-pris.

Det opprinnelige produktet, altså melka, viser seg å koste cirka det samme levert som skolemelk, som det koster å kjøpe i butikken.

Men kan du egentlig ta med deg melk eller yoghurt hjemmefra for å drikke eller spise senere på dagen, uten mulighet for kjøling?

Og hva med skolemelka som kommer i retur i sekken, for å bli oppdaget hjemme etter endt arbeidsdag? Er den fremdeles grei å bruke? Eller må den gå rett i sluket?

Yoghurt: Ja, den holder seg greit en dag i sekken

Yoghurt er noe av det det kan være mest aktuelt å sende med i sekken hjemmefra, tatt i betraktning av at det er dobbelt så dyrt via skolemelk-ordningen.

Da er det greit å vite at yoghurten kan holde seg helt fin en dag i sekken frem tid spisetid - og selv etter en hel dag i sekken kan det være helt greit å spise den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer