Fra 28. oktober: Hvor mange kan samles

Så mange kan man være

Reglene avhenger av om man er på privat eller offentlig sted, og hva slags arrangement det er snakk om.

ANTALL GJESTER: Hvor mange personer som kan samles, avhenger av hva slags type arrangement det er snakk om, og hvor i landet det er. Foto: NTB
ANTALL GJESTER: Hvor mange personer som kan samles, avhenger av hva slags type arrangement det er snakk om, og hvor i landet det er. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronasmitten i Norge har vært økende den siste tiden, med lokale smitteutbrudd mange steder i landet. Samtidig er smitten den laveste i Europa, men med frykten for å få liknende tall som i andre eurpeiske land, strammer både regjeringen inn på de nasjonale tiltakene, og Oslo på lokale tiltak i hovedstaden denne uka.

Dette får blant annet noe å si for hvor mange man kan være tilstede på forskjellige typer arrangementer i tiden fremover.

Tiltakene skal i første omgang vare til begynnelsen av desember, fortalte statsminister Erna Solberg på pressekonferansen.

Her er reglene som gjelder nå

TIltakene blir innført ved midnatt natt til onsdag 28. oktober, og innebærer følgende for private sammenkomster:

  • Skal du be noen hjem til deg selv, enten til bolig, hage eller hytte, er rådet å ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmer.Regjeringen påpeker at dersom alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere - for eksempel hvis man får besøk av en familie med mange barn.
  • Skal du arrangere en privat sammenkomst på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler er det fra onsdag en grense på maksimalt 50 deltakere. Grensen har vært 200 frem til nå. Ifølge Helsenorge.no er eksempler på private arrangementer blant annet konfirmasjon, dåp, bryllup, bursdag og begravelser.Ved private arrangementer på offentlig sted må det oppnevnes en ansvarlig arrangør, som har navn og kontakinformasjon til alle som er til stede. Det skal holdes en meters avstand mellom gjestene.
  • Vær obs på at Oslo kommune har egne regler for private arrangement: De viderefører forbudet mot private sammenkomster med flere enn 10 personer.

Unntak for private arrangementer for barn:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.