Så mye bør du drikke

Glemmer du ofte å drikke vann? Her finner du noen råd som kan gjøre det til en vane.

DRIKK NOK: Det er viktig å få i seg nok vann i løpet av dagen, forteller postdoktor for klinisk ernæring. Foto: jlwphotography / Shutterstock / NTB
DRIKK NOK: Det er viktig å få i seg nok vann i løpet av dagen, forteller postdoktor for klinisk ernæring. Foto: jlwphotography / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Følger du helsemyndighetenes råd om å drikke minst to liter vann i løpet av dagen?

En undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av kjøkkenprodusenten Grohe viser at kun en av ti nordmenn følger rådet.

Forsinket

Postdoktor og forsker innen klinisk ernæring ved Universitetet i Oslo, Thomas Olsen, forteller at tørsthetsfølelsen ofte kan være forsinket i forhold til når du trenger vann.

- Det gjelder å få i seg nok vann gjennom hele dagen for at hjernen skal fungere optimalt. Hjernen består nemlig av rundt 80 prosent væske, og dersom du får i deg for lite drikke kan det både føre til svimmelhet og hodepine. Du kan også oppleve å bli sliten og det kan påvirke fordøyelsen din, forteller han og fortsetter.

- Ved alvorlig dehydrering kan det forekomme symptomer som forvirring og mer alvorlige mentale symptomer, i tillegg til søvnforstyrrelser.

Dekker behovet

Helsenorge skriver på sine hjemmesider at vann dekker væskebehovet, og er den aller beste drikken når du er tørst. Det gjelder både vann fra springen og vann på flaske.

Så hvor mye vann bør du egentlig drikke?

Behovet for vann varierer mye mellom personer og fra dag til dag. Det avhenger av aktivitetsnivå og klimatiske forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer