Råd for kjøp av elsykkel

Så mye elsykkel får du for pengene

Finn ut om prisen står i forhold til kvaliteten.

MYE Å VELGE I: Elsykler finnes i mange pris- og kvalitetsklasser. Behovet bør avgjøre hvor mye penger du ønsker å bruke. Foto: Tore Neset
MYE Å VELGE I: Elsykler finnes i mange pris- og kvalitetsklasser. Behovet bør avgjøre hvor mye penger du ønsker å bruke. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å finne en elsykkel som passer både ditt behov og din lommebok kan være utfordrende. Prisene varierer fra noen få tusenlapper til flere titusen. I tilleg har du har et utall sykkeltyper, motorer og batterier og velge i.

Det er likevel med elsykler som med det meste annet: Du får hva du betaler for. Samtidig er det jo dumt å kjøpe dyrere sykkel enn du har behov for.

Denne guiden gir en pekepinn om hva slags elsykler du kan forvente å finne i de ulike prisklassene.

Under 10.000 kroner:

I denne prisklassen finner vi nesten uten unntak forhjulsmonterte motorer.

Batteriene har gjerne begrenset kapasitet, typisk mellom 8 og 11 Ah (se egen faktaboks om batterilevetid). Det gjør dem best til lett bysykling over korte avstander.

På forhjulet sitter det gjerne en felgbrems, mens bakhjulet stoppes med pedalbrems. Da NAF testet bremsene på åtte elsykler i fjor, gjorde sykler med slike bremsesett det gjennomgående dårlig.

Den billigste elsykkelen vi vet om er Biltemas Elsykkel 28" 3 Gir. Denne koster like under 6.000 kroner. En tidligere variant av denne testet vi i 2014 sammen med Off Course fra Clas Ohlson. Sistnevnte selges ikke lenger, og det er uklart om Clas Ohlson-kjeden skal satse videre på elsykler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer