Mat oppbevaring:

Salatkrise? Disse varer lengst

Og med disse triksene kan salaten vare i flere måneder.

SUPRE TIPS: Salat er som kjent en glimrende ingrediens for et sunt kosthold. Men ofte blir salaten slapp og brun etter kort tid. Dette kan du likevel unngå med noen enkle triks. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kulde og snø i Sør-Europa fører til mindre tilfang av råvarer. I Storbritannia kalles butikkjedene inn til krisemøte om salat, og det meldes om utsolgsituasjoner for flere grønnsaker her hjemme.

Hvert år kaster norske husholdninger mer enn 200 000 tonn mat, 22 prosent av dette er frukt og grønt. Så med råvaremangelspøkelset i bakhodet er det ingen gode grunner for ikke å ta vare på den maten du kjøper.

En smart del av jobben gjør du allerede i butikken - kanskje spesielt om det ikke går et salathode hver gang familien setter seg til bords. Det er ingen grunn til å kjøpe mer enn du tror du kan spise.

- Salat er ferskvare, eller levende vare, som ikke har ubegrenset holdbarhet, sier Toril Gulbrandsen, kommunikasjonsrådgiver i Frukt.no, til DinSide.

Spiser du ikke så mye eller ofte salat, kan det lønne seg å velge en type som holder seg godt.

Gulbrandsen trekker fram crispisalat som en god og holdbar type.

- Denne dyrkes i drivhus i Norge og er tilgjengelig hele året, og holder seg godt, om du oppbevarer den i kjøleskap.

Salaten holder seg godt i originalemballasjen, men om du åpner pakken, og ikke skal spise alt med en gang, anbefaler hun å skylle den godt, la den renne av, og legge i en tett plastpose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer