Kulde og snø i Sør-Europa fører til mindre tilfang av råvarer. I Storbritannia kalles butikkjedene inn til krisemøte om salat, og det meldes om utsolgsituasjoner for flere grønnsaker her hjemme.
Hvert år kaster norske husholdninger mer enn 200 000 tonn mat, 22 prosent av dette er frukt og grønt. Så med råvaremangelspøkelset i bakhodet er det ingen gode grunner for ikke å ta vare på den maten du kjøper.
En smart del av jobben gjør du allerede i butikken - kanskje spesielt om det ikke går et salathode hver gang familien setter seg til bords. Det er ingen grunn til å kjøpe mer enn du tror du kan spise.
- Salat er ferskvare, eller levende vare, som ikke har ubegrenset holdbarhet, sier Toril Gulbrandsen, kommunikasjonsrådgiver i Frukt.no, til DinSide.
Spiser du ikke så mye eller ofte salat, kan det lønne seg å velge en type som holder seg godt.
Gulbrandsen trekker fram crispisalat som en god og holdbar type.
- Denne dyrkes i drivhus i Norge og er tilgjengelig hele året, og holder seg godt, om du oppbevarer den i kjøleskap.
Salaten holder seg godt i originalemballasjen, men om du åpner pakken, og ikke skal spise alt med en gang, anbefaler hun å skylle den godt, la den renne av, og legge i en tett plastpose.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger