Matvareprodusenter som Nortura, Coop, Grilstad, Taga Foods og Norgesgruppen har så langt i år sett seg nødt til å trekke tilbake kjøttprodukter som bacon, salami og spekepølser fra det norske butikkhyller.
Årsaken er mistanke og funn av salmonella i kjøtt importert fra Tyskland, som videre ble distribuert via en norsk råvareprodusent.
- Et nylig utbrudd av salmonella, der 22 ble syke, er knyttet til et parti med storfekjøtt fra Tyskland. Det er også gjort funn av andre typer salmonellabakterier i noen partier svinekjøtt fra samme land, opplyser direktør for avdeling mat Karina Kaupang i Mattilsynet til NTB.
For lite norsk kjøtt i markedet
Årsaken til at det har vært flere funn av salmonellabakterier den siste tiden, henger sammen med at det har vært et større behov for å importere kjøtt til Norge.
- Det er for lite norsk kjøtt i det norske markedet. Det fører til et større behov for import av kjøtt, særlig storfe og svin. Når det importeres kjøtt fra land der salmonella er vanligere enn det er her i Norge, utgjør det en større smitterisiko, forteller Kaupang.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger