Eksotisk Miks fra Bama

Salmonella påvist i produktet «Eksotisk Miks» fra Bama

Fruktblandingen ble 6. mars trukket fra markedet etter salmonellamistanke.

EKSOTISK MIKS: Det er påvist salmonella i produktet «Eksotisk Miks» fra Bama, opplyser Mattilsynet. Foto: Mattilsynet
EKSOTISK MIKS: Det er påvist salmonella i produktet «Eksotisk Miks» fra Bama, opplyser Mattilsynet. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert

Det er påvist salmonella i produktet «Eksotisk Miks» fra Bama, opplyser Mattilsynet. Fruktblandingen ble 6. mars trukket fra markedet etter salmonellamistanke. Det betyr at den ikke lenger skal finnes i butikker pr i dag.

Forrige uke ble det kjent at flere av personene som har blitt syke under det pågående utbruddet av salmonella, har spist dette produktet, men på den tiden var det for tidlig å konkludere.

Nå er det påvist Salmonella i prøvene av produktet ble sendt inn til analyse på Veterinærinstituttet.

- Da Mattilsynet foretok intervju hjemme hos de som var blitt syke av salmonella, viste det seg at tre personer hadde åpnede pakker med "Eksotisk Miks" fortsatt stående i skapet. Det viste seg at posene hadde samme LOT-nummer og samme pakkedag og det er i disse Veterinærinstituttet nå har påvist salmonella, sier direktør Karina Kaupang i Mattilsynet i en pressemelding.

- Bama har valgt å trekke tilbake produktet på eget initiativ, og de oppfordrer kunder som har kjøpt «Eksotisk Miks», 400 gram, med Lot.nr. 8291, om å kaste det eller levere det tilbake til butikken.

Over 20 er smittet

Selskapet opplyser at det aktuelle partiet har vært i salg siden 15. november i NorgesGruppens kjeder over hele landet; Spar, Meny, Jacobs, Joker, Kiwi og Meny. Partiet er også solgt i Bunnpris.

De fleste av dem som er knyttet til det pågående utbruddet, har spist blandinger av tørket frukt/bær og nøtter, og Mattilsynet følger derfor opp dette sporet videre. Det er påvist samme type salmonellasmitte hos 21 personer, og det er mistanke om at ytterlige 14 personer er smittet.

Tilsynet samarbeider med Folkehelseinstituttet, kommunehelsetjenesten og Veterinærinstituttet i jakten på smittekilden til utbruddet forårsaket av bakterien salmonella agbeni.

Bama oppfordrer forbrukere som har Eksotisk Miks i skapet hjemme om å kaste det eller levere det tilbake til butikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer