Test av vinterdresser for barn

Se hvilke vinterdresser som både tåler vann og slitasje

Svensk test viser at det er store forskjeller i kvaliteten på vinterdresser for barn.

VINTERDRESSER: En vinterdress for barn skal tåle både lek i snø og vått vær, og slitasje. Det er det ikke alle som gjør, viser Testfaktas test. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
VINTERDRESSER: En vinterdress for barn skal tåle både lek i snø og vått vær, og slitasje. Det er det ikke alle som gjør, viser Testfaktas test. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når kuldegradene kommer krypende og aktive barn trenger å kle seg deretter, kommer en vinterdress godt med. Den bør tåle både slapseføre og aktiv lek - noe slett ikke alle de ti vinterdressene svenske Testfakta har undersøkt nærmere, gjør.

Dessuten har de funnet miljøskadelige stoffer i fire av de testede vinterdressene.

Her er beste vinterdress

Det er vinterdressen Björnen fra Didrikssons som er testvinner i den svenske testen. Dressen får jevnt over gode resultater, ikke minst på vanntetthet og rivestyrke. Også ytterstoffet er vannavvisende, viser testen.

På en delt annenplass finner vi Stormbergdressen Kullen og Penguin fra Isbjörn of Sweden. Vinterdressen fra Stormberg har testens beste vanntetthet og rivestyrke, mens Isbjörn of Sweden byr på mer jevne resultater - men det aller beste vannavvisende ytterstoffet - i tillegg til Helly Hansen.

Testen viser også at du ikke må gå for den dyreste dressen for at det skal være bra:

De tre billigste dressene i testen; KappAhls Kaxs, Stormberg og Stadium, er alle like bra eller bedre enn flere av de dyre merkedressene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer