Segway S-Pod

Segway lanserer selvbalanserende rullestol

Den eggformede stolen med hjul har en toppfart på nærmere 40 kilometer i timen.

FREMTIDENS FREMKOMSTMIDDEL?: Segway viser frem en farkost som er en krysning mellom en ståhjuling og en rullestol. Foto: Segway
FREMTIDENS FREMKOMSTMIDDEL?: Segway viser frem en farkost som er en krysning mellom en ståhjuling og en rullestol. Foto: Segway Vis mer
Publisert

Segway er mest kjent for sine ståhjulinger og elektriske sparkesykler, men jobber nå med et fremkomstmiddel for sittende. S-Pod er navnet på den eggformende farkosten, som kan se ut som en blanding mellom en ståhjuling (uten styre) og en rullestol.

Den er selvbalanserende og er utstyrt med to store hjul i tillegg til tre «støttehjul», hvorav to er plassert bak og ett foran.

Overfor The Verge forteller Segway at S-Pod benytter samme gyroskop-teknologi for selvbalansering som de tradisjonelle ståhjulingene, men forskjellen er mens du lener deg forover, bakover og til sidene for å styre en Segway-stjåhjuling, benytter du en styrespak i S-Pod-en.

Farkosten er faktisk inspirert av de små gyroskop-farkostene i «Jurassic World».

Følg alle nyhetene fra CES 2020 i vårt nyhetsstudio.

Klarer nesten 40 km/t

Denne farkosten kan du cruise rundt i i opptil 38 kilometer i timen, noe i hvert fall vi syns høres skremmende ut. Dog er det uvisst om hva S-Pod blir kvalifisert for her til lands, om den i det hele tatt kommer hit.

Segway ser for seg bruk på campuser, flyplasser, fornøyelsesparker og liknende, og S-Pod blir i førsteomgang tilgjengelig for bedriftsmarkedet. Det vil skje i løpet av årets tredje kvartal. Planen er også å selge den selvbalanserende rullestolen til vanlige forbrukere, noe som først vil skje i løpet av 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer