Stoppet salg av ulovlig slim

Seks av 14 produkter var ulovlige

Produktene lekket ut ulovlig høye verdier av helseskadelige stoffer.

ULVOLIG: Magnetic Putty er et av produktene som er stoppet av Miljødirektoratet. Foto: Miljødirektoratet
ULVOLIG: Magnetic Putty er et av produktene som er stoppet av Miljødirektoratet. Foto: Miljødirektoratet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miljødirektoratet har kontrollert 14 leketøysprodukter av typen slim, som er kjøpt i norske butikker og nettbutikker. Nå har de stanset salget av seks av produktene, fordi de lekket ut tre ganger så mye av det kjemiske grunnstoffet bor, enn det som er tillatt.

- Det er skuffende at så mange produkter var ulovlige. Dette viser at noen norske butikker har altfor dårlige rutiner for å sikre riktig innkjøp av leketøy, sier leder for produkttilsyn i Miljødirektoratet, Mathieu Veulemans til Dinside.

Må kontrollere produktene

Et høyere innhold av bor enn det som er tillatt, kan ved langvarig eksponering skade barns forplantningsevne. Utlekking av bor er strengt regulert i leketøyforskriften.

Noen av produktene hadde også høyt innhold av konserveringsmidlene MI og CMI. Kontakt med disse stoffene i produktene kan gi hudallergi og øyeirritasjon.

- Barn er spesielt sårbare for kjemikalier. Innholdet av farlige stoffer i leker er derfor strengt regulert. Vår kontroll viser at noen butikker ikke kjenner godt nok til leketøyforskriften og forbudene og grenseverdiene for farlige stoffer fastsatt i vedleggene til leketøyforskriften, sier Veulemans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer