Selger elsparke­sykkel som går i 100 km/t

Stayclassy selger elsparkesykler som kan gå i 100 kilometer i timen, men Elkjøp har fjernet produktet fra nettbutikken.

100 KILOMETER I TIMEN: Elsparkesykkel med en toppfart på 100 kilometer i timen selges, men er ulovlig å bruke i Norge. Elkjøp stanset salget etter at Dinside gjorde dem oppmerksomme på produktet og at det er ulovlig å bruke. Foto: Kristin Sørdal
100 KILOMETER I TIMEN: Elsparkesykkel med en toppfart på 100 kilometer i timen selges, men er ulovlig å bruke i Norge. Elkjøp stanset salget etter at Dinside gjorde dem oppmerksomme på produktet og at det er ulovlig å bruke. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En leser tipset Dinside om at Elkjøp selger elsparkesykkel med en maksfart på 100 kilometer i timen.

I annonsen på Elkjøp.no står det at sparkesykkelen er fra Stayclassy, at den har en toppfart på 100 kilometer i timen, og at den blir levert med sete.

I Norge er det imidlertid kun tillatt med elsparkesykler som har en sperre på 20 kilometer i timen. Det er heller ikke lov å ha sete på elsparkesykkelen.

Det er dermed ulovlig å kjøre med denne elsparkesykkelen i Norge.

- At de tør!

- At en seriøs aktør selger et produkt som er ulovlig å bruke, uten at det opplyses om, er kritikkverdig. Jeg håper Elkjøp tar sitt samfunnsansvar og tar denne av markedet. Dette kjøretøyet hører ikke hjemme på norske veier, sier Christoffer Solstad Steen, kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk.

Også Hulda Tonstad, seniorrådgiver i elektrisk mobilitet i Norsk elbilforening, er kritisk:

- Det er useriøst å selge produkter som til de grader bryter med regelverket. At Elkjøp som seriøs aktør faktisk selger disse og totalt overser det faktum at de ikke er lovlige i bruk: At de tør! uttaler Tonstad til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer