Selger godteri til en tredjedel av prisen

Oslo-kinoer samarbeider med Too Good To Go.

GODTERI: NF Kino selger unna godteriet sitt til en tredjedel av prisen. Illustrasjonsfoto. Foto: Terje Pedersen / NTB
GODTERI: NF Kino selger unna godteriet sitt til en tredjedel av prisen. Illustrasjonsfoto. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med stengte dører risikerer Oslo-kinoene å kaste kilovis med godteri som ikke blir solgt, men Nordisk Film (NF) Kino har funnet en løsning som gjør at godisen ikke går til spille.

I Oslo og Asker har NF Kino inngått et samarbeid med Too Good To Go for å selge godteriet til redusert pris, og så langt ser det ut til å være en suksess.

– Det har vært enormt populært, og varene er blitt utsolgt med én gang de annonseres i appen. Det er jo hyggelig oppi det hele. Kinosjefene, som bare er på jobb én dag i uka nå, har tatt imot Too Good To Go-brukerne, sier regionssjef Jannik Wahlberg i NF Kino i en pressemelding.

Overfor Nettavisen uttaler Lene Kallum, kommunikasjonssjef i Too Good Too Go, at kinoene legger ut forundringspakker med godteri i appen, og så kan kunder bestille.

– Prisen skal være en tredjedel av fullpris, forteller hun til Nettavisen.

Planlegger å utvide tilbudet

I tillegg til NF Kino Colosseum, Vika, Saga, Gimle, Klingenberg og Asker, planlegges det også at Ringen og Symra i Oslo samt Tønsberg skal selge godteri på denne måten.

– Det kan hende vi lager et lignende opplegg i andre nedstengte kommuner også. Vi går i alle fall i gang i Tønsberg, i tillegg til Oslo. Det er bedre at varene kommer til nytte enn at vi må kvitte oss med dem. Også vi er opptatt av bærekraft. Ikke minst får folk godis til en bra pris, sier Wahlberg, som sier de kan tenke seg å fortsette samarbeidet når kinoene åpner igjen, for å unngå godterisvinn, sier Wahlberg.

Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go, sier de er glad for å kunne tilby en løsning.

– Situasjonen for kinoene, restaurantene og flere andre aktører er utrolig trist. Samtidig vil vi ikke at varer skal kastes, og erfaringen er at det fungerer godt å selge gjennom oss. NF Kino skal ha ros for å forebygge svinn, midt i en veldig vanskelig tid. Vi håper situasjonen bedrer seg snart og gleder oss til å gå på kino igjen, sier hun i pressemeldingen.

Too Good To Go

Too Good To Go er en tjeneste som lar deg bestille mat som butikkene, restaurantene og kaféene ikke har fått solgt, til en mye lavere pris. Bestillingen gjøres gjennom appen med samme navn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer