Påskegodteri i butikkene:

Selger påskeegg: - Kriminelt tidlig

Allerede i desember i fjor hadde flere butikker satt fram påskegodisen. Det har fått flere til å reagere.

REAGERER: Flere har irritert seg over dette. Foto: X.
REAGERER: Flere har irritert seg over dette. Foto: X. Vis mer
Publisert

Det sies at jula varer helt til påske, men skal vi tro flere britiske medier, er det kanskje påska som starter ved juletider:

Den siste tida har nemlig flere britiske butikker dratt fram både sjokoladeegg og annet påskegodt i hyllene sine. Enkelte startet allerede ved juletider i fjor.

- Dette er for sykt, raser en følger ved navn Ben på X.

Han legger ved flere bilder av butikkhyllene med både Ferrero Rocher-sjokoladeegg, Kit Kat-påskeharer og Maltesers-påskemiks for å illustrere.

- Flere av varene er til og med på salg allerede, skriver han videre.

PRAKTISK ELLER IRRITERENDE? Flere butikker hevder at kundene liker å få påskegodisen tid. Likevel er det mange som reagerer. Foto: X.
PRAKTISK ELLER IRRITERENDE? Flere butikker hevder at kundene liker å få påskegodisen tid. Likevel er det mange som reagerer. Foto: X. Vis mer

- Kriminelt

Ifølge Avisa The Standard er det mange som reagerer på butikkenes vel tidlige påskegrep. Flere av butikkene får nå gjennomgå i sosiale medier.

Både på Instagram, X og Facebook skriver oppgitte kunder at de syntes det er altfor tidlig på'n:

- Dette er kriminelt tidlig. Det er jo ingen påskestemning igjen når det faktisk er påske, skriver en følger på X.

Flere småbarnsforeldre har også tatt til orde etter at bilder av sjokoladehyller med påskeharer og egg har florert på nettet. De kritiserer butikkene for å «ødelegge den spesielle påskemagien for barna».

- Sjokoladenisser på sommeren og påskeharer til jul. Juhu, liksom, skriver en tredje.

Det er ingen nyhet at plastposer i butikken har blitt dyrere, men visste du at du faktisk kan tjene litt på å bruke dette gjenbruksnettet? Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

- Tjuvstartet

Supermarkedet Tesco er en av flere butikkjeder som allerede har lagt ut påskegodt for salg. De bekrefter overfor avisa The Standard at de har satt ut noe påskesnacks, men presiserer at de holder mye tilbake:

- Det er fortsatt noen uker til kundene våre får tilgang på hele påske-utvalget vårt. Men vi vet at enkelte liker å kjøpe egg og godteri tidlig, derfor har vi tjuvstartet litt, sier en talsperson til avisa.

Flere britiske aviser skriver at Tesco og andre supermarkeder er tidlig ute med påskegodt hvert år. I 2019 skrev for eksempel avisa Manchester Evening at flere ville forby butikkene å selge påskevarer før det faktisk er påske. Dette ble imidlertid aldri gjort noe med.

- Vi lever i en utålmodig verden hvor alle må ha tilgang på alt hele tida. At magien blir borte er intet nytt, skriver en følger på Tescos facebookside.

Mer om