Julebrus

Sjekk datoen

- Det er ulik holdbarhet.

FAVORITT: Hamar og Lillehammer julebrus er en av bestselgerne. Foto: Kirsti Østvang
FAVORITT: Hamar og Lillehammer julebrus er en av bestselgerne. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kjøpt inn eller kanskje hamstret julebrus kan det være greit å sjekke utløpsdatoen. I fjor skrev lokalavisa Østlendingen at julebrusen som kjøpes i butikkene kan gå ut på dato allerede i januar.

DinSide har derfor kontaktet Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes, for å høre om man må drikke mer julebrus enn planlagt for å unngå at den går ut på dato.

- Ulik holdbarhet

Kommunikasjonssjefen forteller at julebrus fra årets sesong alltid skal ha god holdbarhet.

- Det stemmer at det er litt ulik holdbarhet for de emballasjene. For plastflaskene er det fire måneder holdbarhet for 0,5-literflaskene og seks måneder for 1.5-literflaskene.

Hvis man har et ønske om å drikke julebrus langt ut i 2024, er det glassflasker veien å gå.

- På glassvariantene er det stort sett tolv måneder holdbarhet for sukkervariantene (noen varianter har ni måneder) og seks måneder for lettvariantene.

- Stor etterspørsel

Tidligere i desember skrev DinSide at flere butikker var tomme for enkelte typer julebrus.

- Nærmere jul selger vi mer, noen varianter blir utsolgt og torgene blir mindre. Leverandørene våre begynner å bli utsolgt for noen av typene, fortalte Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny, til DinSide.

- Julebrus er svært populært blant kundene og salget øker mer og mer jo nærmere vi kommer julaften. Det har i år vært meget tøff priskonkurranse, hvor blant annet 1,5 liter Coop Julebrus er solgt til kr 4,90, noe som har bidratt til ekstra stor etterspørsel, uttalte Simen Kjønnås Thorsen, kommunikasjonsrådgiver i Coop.

Menys kommunikasjonssjef avslørte også hvem som er deres bestselgere: Hamar og Lillehammer julebrus, Solo julebrus, Aass julebrus, Ringnes julebrus, Nøisom julebrus og Hansa Julebrus.