Hvor lenge varer gavekortet

Sjekk hvor lenge ditt gavekort er gyldig

Enorme forskjeller i gyldighet. Sjekk ditt gavekort her.

BRUK GAVEKORTET: Pass på når gavekortene forsvinner - små beløp kan vokse seg ganske så store etter hvert. Foto: Ann Kristin Andreassen.
BRUK GAVEKORTET: Pass på når gavekortene forsvinner - små beløp kan vokse seg ganske så store etter hvert. Foto: Ann Kristin Andreassen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter jul er det ikke uvanlig å sitte på en rekke gavekort og tilgodelapper, og før jul skrev vi om at hele en av tre ønsket seg gavekort til jul. Men så var det dette med å huske å bruke dem, da.

Sløve med å bruke gavekort

En undersøkelse gjort i 2016 viser nemlig at økonomer regner med at beløp opp mot hele 2,5 milliarder kroner ligger gjemt og glemt i nordmenns skuffer og skap. Mange av dem blir aldri brukt.

For visste du at nesten alle gavekort fra de store butikkjedene har en utløpsdato? Dette er naturligvis svært god butikk for butikkene, som allerede har fått pengene sine.

Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, tror også det kan være snakk om enda høyere verdier i dag, siden det er en stund siden den nevnte undersøkelsen fant sted. Hun uttalte også til Dinside i desember at handelsstanden tjener godt på at mange nordmenn er sløve med å bruke opp gavekortene sine.

- Det er fort gjort at et gavekort blir liggende i en skuff, og aldri brukt. Mange har sikkert også opplevd å stå i kassen i en butikk og plutselig komme på at de har et gavekort fra butikken liggende hjemme, men som de da ikke får brukt, sa Reitan til Dinside den gang.

Gavekort-oversikt

Det er nettopp derfor vi nå skal gi deg en liten oversikt over hvor lang varighet de mest populære gavekortene har – de fleste av oss kan vel ha godt av en liten påminnelse. Og som du ser - forskjellene er store.

Klikk på kolonne-headingene for å sortere.

* Varighet fra utstedt dato (eller til verdien er brukt opp)

Butikk Varighet*
XXL SPORT OG VILLMARK2 år
SUPERGAVEKORTET3 år
DITTGAVEKORT.NO1 år
IKEA3 år
H&M3 år
JERNIA1 år
CLAS OHLSON2 år
CUBUS2 år
THUNE2 år
GULLFUNN1 år
BJØRKLUND1 år
BIK BOK2 år
CARLINGS2 år
CDON.COM2 år
G SPORT/G MAX2 år
INTERSPORT2 år
JYSK5 år
ELKJØP3 år
POWER1 år
KAPPAHL3 år
KREMMERHUSET1 år
LINDEX3 år
STORYTEL1 år
THE BODY SHOP1 år
REMA 10001 år
SPOTIFY1 år
VINMONOPOLET3 år fra siste bruksdato
ZALANDOIngen utløpsdato
DRESSMANN2 år
TICKETMASTER1 år
JULA5 år
BOHUS1 år
AMAZON.COMIngen utløpsdato

Hvilke butikker du kan bruke «Supergavekortet» på, ser du en oversikt over her. Hvor du kan bruke «dittgavekort.no» finner du oversikt over her.

Legg gavekort i bilen eller i lommeboken

Som du ser i tabellen har de fleste butikker gavekort som er gyldige fra 1 år, opp til 3 år, og noen helt opp til 5 år - og et par er uten utløpsdato.

Gyldigheten varierer altså stort, og desto viktigere er det derfor å ha oversikt over når hvilke kort går ut.

For at du skal huske å bruke gavekortene, kan det for eksempel være en idé at du legger inn utløpsdatoen på kortet eller kortene dine på mobilen, slik at du får en påminnelse om når de går ut. Dette tipset Pia C. Høst oss om i desember da vi tok en prat med henne om gavekort.

Avslutningsvis tipset hun oss også om at det kan være lurt å legge gavekortene i bilen, eller i lommeboken slik at du har de lett tilgjengelig dersom du plutselig kommer på at du har gavekort på en aktuell butikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer