Hvor lenge varer gavekortet

Sjekk hvor lenge ditt gavekort er gyldig

Enorme forskjeller i gyldighet. Sjekk ditt gavekort her.

BRUK GAVEKORTET: Pass på når gavekortene forsvinner - små beløp kan vokse seg ganske så store etter hvert. Foto: Ann Kristin Andreassen.
BRUK GAVEKORTET: Pass på når gavekortene forsvinner - små beløp kan vokse seg ganske så store etter hvert. Foto: Ann Kristin Andreassen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter jul er det ikke uvanlig å sitte på en rekke gavekort og tilgodelapper, og før jul skrev vi om at hele en av tre ønsket seg gavekort til jul. Men så var det dette med å huske å bruke dem, da.

Sløve med å bruke gavekort

En undersøkelse gjort i 2016 viser nemlig at økonomer regner med at beløp opp mot hele 2,5 milliarder kroner ligger gjemt og glemt i nordmenns skuffer og skap. Mange av dem blir aldri brukt.

For visste du at nesten alle gavekort fra de store butikkjedene har en utløpsdato? Dette er naturligvis svært god butikk for butikkene, som allerede har fått pengene sine.

Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, tror også det kan være snakk om enda høyere verdier i dag, siden det er en stund siden den nevnte undersøkelsen fant sted. Hun uttalte også til Dinside i desember at handelsstanden tjener godt på at mange nordmenn er sløve med å bruke opp gavekortene sine.

- Det er fort gjort at et gavekort blir liggende i en skuff, og aldri brukt. Mange har sikkert også opplevd å stå i kassen i en butikk og plutselig komme på at de har et gavekort fra butikken liggende hjemme, men som de da ikke får brukt, sa Reitan til Dinside den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer