Forurenset luft?

Sjekk luftkvaliteten der du bor

Miljødirektoratet lanserte onsdag en ny tjeneste som viser den daglige luftkvaliteten i Norge.

SJEKK LUFTKVALITETEN: Fra i dag kan du sjekke den daglige luftkvaliteten over hele landet. Foto: Berit B. Njarga. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlig luftkvalitet har som kjent vært et problem blant annet i større byer som Oslo og Bergen, og påvirkes både av trafikk, vedfyring og temperaturen ute.

Nå har Miljødirektoratet lansert tjenesten Luftkvalitet i Norge, som de beskriver som et værvarsel, bare for luftkvalitet.

Nettsiden har ifølge Miljødirektoratet vært i en testfase siden forrige vinter, og lages av Meteorologisk institutt. Tjenesten er også tilgjengelig via Yr.no.

I likhet med en værmelding er varselet basert på en avansert modell som forsøker å simulere virkeligheten fremover i tid.

⎼ Modellen ser på hvor forurensningen kommer fra, hvordan den spres og hvilken effekt vær og vind vil ha. Slik beregner man hvor mye forurensning det blir på ulike steder, forklarer Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Ved å gå inn på nettstedet får du opp et varsel for her og nå, om noen timer og i morgen.

Du kan også søke opp steder for å sjekke for eksempel hjemstedet ditt, eller gå inn i en kartløsning og få lokal informasjon med områder avmerket i forskjellige farger for å se om det vil bli lite, moderat, høy eller svært høy forurensning. Her får du veldig detaljert informasjon om forurensningsfaren lokalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer