Sjekk monsterkøen!

Lokket med gratis pizza til de 500 første kundene.

TÅLMODIGE TRØNDERE: Lørdag 13. januar åpnet Digg Pizza dørene på sin første restaurant i Trondheim. Foto: Ragnhild Wyller
TÅLMODIGE TRØNDERE: Lørdag 13. januar åpnet Digg Pizza dørene på sin første restaurant i Trondheim. Foto: Ragnhild Wyller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Køen strekker seg ned hele Nordre Gate, forteller en litt svett Christian Ziesler, som er vekstsjef og midlertidig daglig leder i pizzakjeden Digg Pizza, på telefon til DinSide en halvtime etter åpningen lørdag.

Over all forventning

Klokka 14 hadde de invitert til åpningsfest hvor de lovet 500 gratis pizzaer.

Over 1500 personer hadde meldt sin interesse for arrangementet på Facebook, så den daglige lederen forteller om stor spenning knyttet til hvor mange som faktisk kom til å dukke opp.

DÅRLIG VÆR: Hundrevis av trøndere var fysne på gratis pizza denne lørdagen i januar. Foto: Ragnhild Wyller
DÅRLIG VÆR: Hundrevis av trøndere var fysne på gratis pizza denne lørdagen i januar. Foto: Ragnhild Wyller Vis mer

- Jeg har gått langs køen og telt, og det står over 500 mennesker her. Vi våkna til styrtregn her i Trondheim og hadde trodd det kom til å bli en kø på maks 50 meter. Køen da vi åpna i Bergen i august i fjor ble omtalt som monsterkø, men dette overgår den. Trøndere bryr seg åpenbart ikke om dårlig vær, sier Ziesler.

Rimelig pizza

Digg Pizza har satset på et helt spesielt konsept hvor de tilbyr surdeigspizza for mellom 100 og 150 kroner. Den daglige lederen forteller om enorm kundevekst det siste året. Ifølge avisa Nidaros har de fem restauranter i Oslo og én i Bergen.

- Særlig disse tidene som vi er i nå, er det fint å kunne gå ut og få seg et måltid ute til en pris som er rimeligere enn å gå i butikken og handle fredagstaco, tror Ziesler.

SPENTE: Vekstsjef og midlertidig daglig leder Christian Ziesler i Digg Pizza sammen med Julia Fremo, som er avdelingsleder for Digg Nordre Gate, gleder seg til dagens åpning. Foto: Ragnhild Wyller
SPENTE: Vekstsjef og midlertidig daglig leder Christian Ziesler i Digg Pizza sammen med Julia Fremo, som er avdelingsleder for Digg Nordre Gate, gleder seg til dagens åpning. Foto: Ragnhild Wyller Vis mer

Da vi snakker med Christian Ziesler, har de delt ut rundt 100 pizzaer. Det er en del barnefamilier, men også mange unge studenter, som har stilt seg opp i det Yr i skrivende stund sier er fire grader (som føles som -1).

- Hva gjør dere når dere har delt ut de 500 pizzaene?

- Vi setter en stopper der det er naturlig, men de som står i kø og er tålmodige, vil bli premiert i den andre enden, sier Christian Ziesler, som tror det blir en lang dag.

- Men det er bare gøy å skape glede blant folk, avslutter han.