Hjemme fra skolen og barnehagen?

Sjekk når barn og skoleelever skal bli hjemme

Se oversikten over når barn skal være hjemme fra skole og barnehage, eller i karantene - og når det gjelder også foreldrene.

SMITTE ELLER SYMPTOMER: Se hvilke regler du skal følge om barnet ditt får symtpomer på forkjølelse, eller en i samme gruppe blir smittet av corona, enten det gjelder barnehage, barne- og ungdomsskole eller videregående skole. Foto: NTB Scanpix
SMITTE ELLER SYMPTOMER: Se hvilke regler du skal følge om barnet ditt får symtpomer på forkjølelse, eller en i samme gruppe blir smittet av corona, enten det gjelder barnehage, barne- og ungdomsskole eller videregående skole. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Med skole- og barnehagestart har vi allerede sett flere eksempeler på smitte blant barn og skoleelever, som fører til at grupper med barn sendes hjem og må testes for Covid-19. Dansk Radio skriver samtidig om ny forskning fra USA som viser at barn kan være større smittespredere enn hittil antatt.

Enten du har barn i barnehage, barne- og ungdomsskole eller videregående skole, kan det være vanskelig å vite i hvike situasjoner barnet skal holdes hjemme, når det må i karantene - og når karantenen også gjelder resten av familien.

Og må elever i videregående til legen ved det minste symptom for å sikre at fraværet deres blir gyldig?

Vi har fått hjelp fra overlege Margrethe Greve-Isdahl i Folkehelseinstituttet (FHI) til å gi deg svar på alle disse spørsmålene.

Dersom barn/skoleelev får forkjølelsessymptomer, hva skal foreldrene gjøre?

- Barnet skal holdes hjemme fra skolen, selv ved milde symptomer. Vi anbefaler at alle testes, men for barn under 10 år kan man eventuelt vente 1-2 dager før testing, sier Greve-Isdahl.

Dersom barn/skoleelev tar coronatest, hvor lenge må de holdes hjemme?

- Barnet skal holdes hjemme inntil prøvesvaret foreligger, og allmenntilstanden til barnet er god – det vil si at barnet virker frisk og tilbake til sin vanlige form. For barn eldre enn 10 år, kan de komme tilbake på skolen når de er symptomfrie, forklarer overlegen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer