Det er betydelig snøskredfare i Nord-Norge, Sør-Norge og på Vestlandet (faregrad tre), og det ventes naturlig utløste skred i Vest-Finnmark, Nord-Troms og på Vestlandet, melder NTB.
Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) ber mandag morgen folk om å være varsomme. De påpeker generelt ustabile forhold i snøen, med moderat til svake bindinger i mange brattheng. Selv ved liten tilleggsbelastning er skredutløsning mulig.
- Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Generelt anbefales det å unngå terreng brattere enn 30 grader og holde avstand til utløpsområder, skriver HRS på Twitter.

Kan være dødsfelle
Sjekk skredfarekartet
Mange er på vinterferie denne og neste uke, og hvis de er usikre på om de befinner seg i et område med snøskredfare, kan de sjekke kartet på Varsom.no.

Slik lages snøskredvarslene - du kan bidra
Snøskredvarslene utarbeides daglig av en tverrfaglig gruppe som analyserer snø og vær. Varslingsgruppa består av tre snøskredvarslere og én snøskredmeteololog.
Det spesielle med den norske snøskredvarslingen er imidlertid at alle som ferdes i vinterfjellet kan melde inn observasjoner på skredaktivitet - dette gjør du via Regobs.
Faretegn som drønn og sprekker i snøen, og enkle snø- og værobservasjoner, eksempelvis nysnømengde og vindtransport.
Ved å bidra med data får varslingsgruppen et enda bedre grunnlag for utarbeidelsen av varslene, og du får et varsel av høyere kvalitet.

Ny app for skred- og flomvarsel
Ber alpinanleggene ta ansvar
Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) oppfordrer alpinanlegg til å samarbeide om å gi sine gjester bedre trygghet ved kjøring i anleggets nærområde.
Dette kan gjøres ved at anleggene tilegner seg kunnskap og rutiner for å utarbeide dagsaktuell faregrad for anleggets nærområde, samt å informere om hva faregrad og skredproblem betyr for ferdsel utenfor løypene.