Snøskredfare februar 2021

Sjekk om du er i et snøskredfare-område

Den andre vinterferieuka byr også på betydelig snøskredfare flere steder i landet.

SKRED: Politiet i Finnmark melder at et snøskred har gått i Alta søndag morgen. Flere hyttebeboere skal være innestengt, og politiet melder om betydelig snøskredfare i området. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det milde været de siste ukene har ført til at det nå er krevende skredforhold.

Varslingstjenesten Varsom melder om fare for snø-, sørpe- og jordskred over store deler av landet, og Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) oppfordrer alle til å følge med på varsom.no, samt holde seg unna skredterreng og utløpsområder.

Her er faren størst i helga

I Troms og Finnmark var de fleste skredene fredag naturlig utløste, tørre flakskred i høyden, som skyldtes nysnø og vind. Fra lørdag kveld blir det, derimot, mye mildere vær, og søndag er det varslet stor snøskredfare, da først og fremst våte, store, naturlig utløste flakskred i mange heng.

Nordland har hatt mildvær lenge, men det forsetter med kraftig nedbør. De store nedbørsmengdene gjør snødekket svært vått og ustabilt. Det forventes fare for våte flakskred, men det er også fare for glideskred, som går helt ned på bakken i områder med sva, melder NVE.

Sjekk skredfarekartet

Mange er på vinterferie denne uka, og hvis de er usikre på om de befinner seg i et område med snøskredfare, kan de sjekke kartet på Varsom.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer