Velge elsykkel?

Sjekk om elsykkel er noe for deg

Bransjen forventer at 80.000 nordmenn kjøper elsykkel i år.

SELGSSUKSESS: I 2012 ble det solgt 2.000 elykler i Norge. I 2017 forventes 80.000 å trille ut fra sportsbutikkene landet rundt. Foto: Tore Neset
SELGSSUKSESS: I 2012 ble det solgt 2.000 elykler i Norge. I 2017 forventes 80.000 å trille ut fra sportsbutikkene landet rundt. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert

Norske importører av elsykler gliser bredt om dagen. I fjor ble det solgt 40.000 sykler med batteri og motor her i landet. I år forventer bransjen en dobling, ifølge Dagsavisen.

Mange sitter på gjerdet og vurderer å kjøpe en, men prisen avskrekker. En god elsykkel kan fort koste 25.000 eller mer. Og som mange av våre lesere har påpekt får du en grei moped for omtrent samme prisen.

Andre sier at en vanlig, umotorisert tråsykkel gjør akkurat samme nytten. Og da får du mosjon i tillegg.

Avliver latskaps-myten

En sveitsisk undersøkelse som i 2013 ble publisert i Tidsskrift for Den norske legeforening viser at bruk av elsykkel gir like god treningseffekt som gange i motbakke.

Sykling uten elmotor gir selvsagt bedre treningseffekt, men elsykling er definitivt bedre enn å sitte bak et ratt.

Samtidig er det liten tvil om at en veltrent syklist på en lett landeveissykkel fyker forbi de fleste elsyklister, bortsett fra i de aller seigeste bakkene.

Mange kjøper likevel elsykkelen for å komme seg fram, og ikke som et middel til å komme seg i form. Akkurat som med moped.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer