Vinmonopolets åpningstider:

Sjekk polets åpningstider i julen

Polet er nå åpent på de fleste -aftener, men hva med julaften?

VINMONOPOLETS ÅPNINGSTIDER: Du har fortsatt et par dager på deg på å handle inn til jula, men polet stenger kanskje før du tror. Foto: Lise Åserud / NTB
VINMONOPOLETS ÅPNINGSTIDER: Du har fortsatt et par dager på deg på å handle inn til jula, men polet stenger kanskje før du tror. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje har du tenkt å unne deg noe ekstra godt i glasset i jula, eller kanskje du har tenkt å gi bort ei flaske til jul? Hvordan var det egentlig med disse åpningstidene igjen?

Åpningstidene i samfunnet generelt utvides før jul, flere butikker er søndagsåpne, men du må foreløpig se langt etter søndagsåpne Vinmonopol.

- Åpningstidene til Vinmonopolet er lovregulert, så vi kan ikke holde åpent på søndager, eller utvide åpningstidene, sier Halvor Bing Lorentzen, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet, til DinSide.

FØR LØRDAG: Dersom du vil være garantert å få alle varene du ønsker deg fra bestillingsutvalget, bør du bestille før lørdag, ifølge Halvor Bing Lorentzen. Foto: Vinmonopolet
FØR LØRDAG: Dersom du vil være garantert å få alle varene du ønsker deg fra bestillingsutvalget, bør du bestille før lørdag, ifølge Halvor Bing Lorentzen. Foto: Vinmonopolet Vis mer

Det er også verdt å merke seg at lovverket regulerer makstider, men det er også steder i landet der det er kommunale innskrenkninger og reguleringer for salg av alkohol, som er noe mer restriktivt. Det er derfor smart å sjekke med ditt lokale pol.

Polet er heller ikke åpent julaften.

- For noen år siden åpnet lovverket for at Vinmonopolet kunne holde åpent på enkelte aftener, så vi er nå åpen på påskeaften, pinseaften og nyttårsaften - men ikke julaften, sier Lorentzen.

Slik er åpningstidene:

Uke 51: De fleste butikkene er åpne fra 10-18, men sjekk ditt lokale pol for individuelle åpningstider, for det er unntak for enkelte små butikker.

  • Julaften: Stengt
  • 1. juledag: Stengt
  • 2. juledag: Stengt
  • Romjula: Normale åpningstider, 10-18
  • Nyttårsaften: De fleste butikkene er åpne fra 10-15, men sjekk ditt lokale pol, for det kan være unntak for enkelte små butikker.
VINMONOPOLET: Kvier du deg for å bytte vin du har oppdaget noe feil med på Vinmonopolet? Det bør du ikke gjøre. Her får du en liten oversikt over hva du har lov til å reklamere på eller bytte! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Når bør du handle

Det siste vi har lyst til i juleinnspurten er å stå i kø, men det finnes en måte å minimere sjansene for fulle pol og lange køer. På Vinmonopolets nettsider, eller i appen, kan du søke deg inn på ditt nærmeste pol og sjekke når det normalt er minst kø i ditt lokale utsalg.

- Vi har etablert en oversikt på hjemmesiden og i appen som viser tider på døgnet hvor det er mye og lite trafikk. Det er basert på en algoritme fra salget i fjor fra tilsvarende dag.

TRAFIKKLYS: Handler du på Vinmonopolet i Markveien denne uken, bør du prøve å styre unna fredag og lørdag ettermiddag. Skjermdump: Vinmonopolet.
TRAFIKKLYS: Handler du på Vinmonopolet i Markveien denne uken, bør du prøve å styre unna fredag og lørdag ettermiddag. Skjermdump: Vinmonopolet. Vis mer

Oversikten finner du enkelt på polets nettsider under Butikker og Åpningstider. Der kan du søke etter din nærmeste butikk.

- Her har vi brukt trafikklysfarger for å vise når det er minst sjanse for kø.

Siste frist der Vinmonopolet kunne garantere levering for varer før jul fra bestillingsutvalget var lørdag 3. desember. Bestiller du i dag, er sjansen forsvinnende liten for at du får varene dine før jul.

TIPS: Dersom du er litt seint ute, kan være å sjekke varebeholdningen på ditt lokale pol - og bare bestille varer de har inne. Da plukker de varene fra hylla, og de er normalt klar i løpet av et par dager, noen ganger etter et par timer.

Slipp køen

Det er heller ikke bare bestillingsvarer det kan være smart å bestille. For å unngå fulle butikker, kan du bestille i ro og mak fra sofaen, gjennom Vinmonopolets nettsider eller fra appen.

PRØVEPROSJEKT: På Vinonopolet på Rygge kan kunder som har bestilt varer hente dem fra disse skapene. Foto: Vinmonopolet
PRØVEPROSJEKT: På Vinonopolet på Rygge kan kunder som har bestilt varer hente dem fra disse skapene. Foto: Vinmonopolet Vis mer

Når du har bestilt, slipper du å stå i kassakøen, du kan finne en ansatt i butikk, i informasjonsdisken, eller i en egen klikk og hent-disk.

Handler du på noen utvalgte, pol, som Bekkestua eller Rygge, kan du også være med og prøve Vinmonopolets nye henteskap.

- Vi har et prøveprosjekt der vi tester ut skap der du kan hente varene selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer