Flytrafikk

Sjekk tavla

Snøkaoset på Vestlandet og i Europa har forplantet seg til Norges hovedflyplass.

MANGE ENDRINGER: Er ikke tiden endret, er flyvningen innstilt. Skjermdump: Avinor
MANGE ENDRINGER: Er ikke tiden endret, er flyvningen innstilt. Skjermdump: Avinor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snøfallet skaper ikke bare problemer på Vestlandet, flykaoset på Bergens lufthavn Flesland har forplantet seg til Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen.

Det er ikke mange fly denne tirsdagettermiddagen som ikke har fått den gule prikken som indikerer «Ny tid». Feilen ligger ikke på Gardermoen.

- Jeg tror nok vi ganske trygt kan si at det er følgefeil fra snøfallet i Bergen, Stockholm og London som forplanter seg hit, sier Ylva Celius Trulsen, pressevakt i Avinor, til DinSide.

Selv om de gule prikkene er mange, er det ingen grunn til bekymring.

- Nå har det lettet i Bergen, så vi kan jo håpe på at det letter andre steder, og at situasjonen går i orden i løpet av ettermiddagen og kvelden, sier Trulsen til DinSide.

Sjekk flyrettighetene dine

Dersom flyet er forsinket, mer enn et lite kvarter eller åtte, har du krav på å få mat og drikke.

Mange selskap deler ut matkuponger (som gjerne betyr endelange køer for å få en). Verdien ligger gjerne på mellom 100-150 kroner i Norge, noe som ikke rekker særlig langt på flyplassene.

Et mye bedre alternativ er å legge ut for maten selv, flyselskapene er forpliktet til å dekke et enkelt måltid, og det er ikke satt noen maiskmalsum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.