Flytrafikk

Sjekk tavla

Snøkaoset på Vestlandet og i Europa har forplantet seg til Norges hovedflyplass.

MANGE ENDRINGER: Er ikke tiden endret, er flyvningen innstilt. Skjermdump: Avinor
MANGE ENDRINGER: Er ikke tiden endret, er flyvningen innstilt. Skjermdump: Avinor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snøfallet skaper ikke bare problemer på Vestlandet, flykaoset på Bergens lufthavn Flesland har forplantet seg til Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen.

Det er ikke mange fly denne tirsdagettermiddagen som ikke har fått den gule prikken som indikerer «Ny tid». Feilen ligger ikke på Gardermoen.

- Jeg tror nok vi ganske trygt kan si at det er følgefeil fra snøfallet i Bergen, Stockholm og London som forplanter seg hit, sier Ylva Celius Trulsen, pressevakt i Avinor, til DinSide.

Selv om de gule prikkene er mange, er det ingen grunn til bekymring.

- Nå har det lettet i Bergen, så vi kan jo håpe på at det letter andre steder, og at situasjonen går i orden i løpet av ettermiddagen og kvelden, sier Trulsen til DinSide.

Sjekk flyrettighetene dine

Dersom flyet er forsinket, mer enn et lite kvarter eller åtte, har du krav på å få mat og drikke.

Mange selskap deler ut matkuponger (som gjerne betyr endelange køer for å få en). Verdien ligger gjerne på mellom 100-150 kroner i Norge, noe som ikke rekker særlig langt på flyplassene.

Et mye bedre alternativ er å legge ut for maten selv, flyselskapene er forpliktet til å dekke et enkelt måltid, og det er ikke satt noen maiskmalsum.

Når det er sagt, det lønner seg å spise innenfor rimelighetens grenser, dette er ikke anledningen å flotte seg med kaviar og champagne (om du finner et sted som serverer det på flyplassen du er strandet på).

Er flyet innstilt? Sjekk hva du har krav på her.

Sjekk tavla!

Det ser allerede ut til at det lysner noe, spesielt på avgang. Her er det nå kun forsinkelser for de neste fem-seks flyvningene.

Dersom du i beste Love actually-stil står forhåpningsfullt og venter, bør du sjekke tiden før du eventuelt setter deg ned med en kaffe. For selv om det ved første blikk kan se alarmerende ut, at nesten alle ankommende fly har fått ny tid, er det slett ikke alle som er forsinket.

Et par flyvninger er forsinket med mange timer, men flere fly har forventet landingstid både 10 og 20 minutter før planlagt ankomst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer