Twix:

Sjokkert over betydningen

Hva tror du er meningen bak navnet Twix?

SJOKOLADE: Det har kommet fram at flere sjokolade-merker bruker forkortelse i navnene sine. I 2018 svarte Twix på hva deres merke er en forkortelse for. Foto: Chris Lobina/REX/NTB
SJOKOLADE: Det har kommet fram at flere sjokolade-merker bruker forkortelse i navnene sine. I 2018 svarte Twix på hva deres merke er en forkortelse for. Foto: Chris Lobina/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det er en dypere mening bak flere sjokolademerker. Navnene på sjokoladene er gjerne forkortelser for en betydning man ikke kjenner til.

Flere godterientusiaster har nylig reagert over hva sjokoladen Twix betyr.

Betydningen bak navnet er tilsynelatende ikke vanlig kjent, og før du blar deg ned til svaret kan du bryne deg på «Helnøtten» selv.

Kanskje du klarer å gjette det, hvis ikke kan svaret by på en «twist».

En gammel tweet fra 2018 har nemlig fått liv i seg igjen, da en bruker som kalles «Fooji» stilte spørsmålet: «Jeg leste at Twix er en forkortelse for tvilling-kjekspinner, kan dere avkrefte, eller bekrefte det?»

Twix svarte at det ikke var helt korrekt.

- Veldig nære

- Veldig nære. Det er en forkortelse for tvillingpinner, svarte de på Twitter.

Twix er et produkt som er produsert av Mars, og består av to barer med karamell på toppen, og en kjeks i bunnen, med et sjokoladebelegg rundt.

La ut falskt rykte

Dette er ikke første gang avisa skriver om sjokoldens betydning. I 2022 skrev Dagbladet om da Snickers måtte ut med en pressemelding, som avkreftet at de planla å fjerne stripene på toppen av sjokoladen.

Den gang var det Twitter-brukeren Juniper som innledet ryktestormen med et innlegg som sa at «det er så utrolig enkelt å skape falske nyheter at det nesten er latterlig».

Rett etterpå la Juniper ut et Snickers-innlegg, med et bilde uten det karakteristiske relieff-mønsteret på toppen.

Selv med den innledende teksten, ble det et rabalder på fra flere brukere på Twitter.

- Elsker «blodårene»

I kommentarfeltet var det mange reaksjoner som tikket inn «Non Stop», og det var tydelig at brukere fikk «New Energy» i negativ forstand, da de leste den falske nyheten.

Flere påpekte at mønsteret på toppen av sjokoladen likner på blodårene på penis.

En rekke brukere sa tydelig ifra om at de kom til å savne sjokoladens «penis-blodårer».

- Jeg blir kvalm, jeg er sjokkert og jeg trenger å være alene nå, sa en bruker i frustrasjon da han trodde mønsteret på toppen skulle fjernes.

Det er ikke gitt at man går rundt og vet at vannmelonen er søt og god når man skal handle den på butikken. Heldigvis finnes det noen tegn som kan være til god hjelp i vannmelonjakten! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Mange krevde at sjokoladen skulle forbli slik den er nå.

- Jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men jeg kommer aldri til å spise en «smooth» Snickers. Jeg ønsker å ha «blodårene» på sjokoladen min, skrev en annen.

Snickers svarte

Etter hvert som innlegget nådde «Kremtoppen», skjønte selskapet at de måtte være noen skikkelige «Smarties» med responsen.

Skulle de svare med et «Smil», eller skulle de sette ut en «Bounty» på denne Juniper? En skikkelig «Helnøtt» for firmaet.

Visste du at du enkelt kan lage en veldig god dessert på stranda? Alt du trenger er varme fra sola! Video: Dennis Appelong hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Til slutt gikk altså Snickers ut på Twitter og gjorde det helt klart for alle at de ikke skal fjerne «penis-blodårene» fra sjokoladen sin.

Innlegget deres tok like raskt av som «Japp»-spaceshot, men gikk ikke videre ut i «Stratos»færen og til «Mars».

Tweeten ble retvitret hele 76 000 ganger, da selskapet viste et godt snev av humor.

- Gode nyheter, i motsetning til det som trender på Twitter... BLODÅRENE BLIR VÆRENDE!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer