McDonald's:

Sjokklansering: - Aldri i livet!

Alle ananas-motstanderes verste mareritt er i ferd med å bli virkelighet.

GJØR DET IGJEN: Barbie-burger og sjokolade-fries: McDonald's har flere ganger sjokkert sine kunder med nylanseringer. Denne gangen tar det virkelig kaka for mange. Foto: McDonalds.
GJØR DET IGJEN: Barbie-burger og sjokolade-fries: McDonald's har flere ganger sjokkert sine kunder med nylanseringer. Denne gangen tar det virkelig kaka for mange. Foto: McDonalds. Vis mer
Publisert

Ifølge en undersøkelse utført av analyseselskapet YouGov, ble det i 2022 avdekket en gang for alle at 1 av 5 nordmenn ikke kan fordra ananas på pizza.

Faktisk er det mange nordmenn som raser av tanken på å skulle kombinere den syrlige, søte frukten med varmebehandling og fast-food i det hele tatt.

Vekker oppsikt

Med dette ferskt i minnet, kan det nok trygt sies at McDonald's nyeste lansering ikke vil falle i god jord hos (minst) 1 av 5 nordmenn:

Deres nye sommermeny vil nemlig inneholde flere tropiske innspill - hvor ananas har selveste hovedrollen.

Og ifølge den australske avisa News - som forteller at den oppsiktsvekkende menyen blir tilgjengelig i landet allerede fra 10. januar - er friterte ananasringer nykommeren som virkelig tar storeslem.

CRISPY OG SØTT: Er dette en «match made in heaven» eller ditt største mareritt? Foto: McDonald's.
CRISPY OG SØTT: Er dette en «match made in heaven» eller ditt største mareritt? Foto: McDonald's. Vis mer

Skaper reaksjoner

- Aldri i livet om jeg rører det der!

Slik lyder en av flere skarpe tilbakemeldinger i sosiale medier etter at nyheten om McDonalds' sommermeny ble blåst opp i australske aviser.

- Dette er mitt verste mareritt, raser en annen.

Bildene av fast food-kjedens ananas-infiserte matretter og desserter har gått som varmt hvetebrød og hakka møkk de siste dagene. Og selv om flere gnir seg i hendene og gleder seg stort over det som er i vente, er det ikke overraskende mange som også lar frustrasjonen bruse etter det tropiske opptrinnet.

RIM PÅ MAT: Både smak og konsistens blir dårligere når rim har dekket maten i fryseren. Hvordan du unngår dette, får du vite her! Foto: Linn Merete Rognø / Storyblocks Vis mer

- ALT er feil med dette. Ananas har ingenting på «mækkern» å gjøre, skriver en oppgitt følger på Instagram.

Følgeren har nemlig bitt seg merke i at McDonald's i tillegg til å servere friterte ananasringer, hvor en crispy og fritert skorpe møter en varm og sødmefylt ananas på innsida, også kan friste (eller forbanne) med en sundae-is dynket i varm ananas-saus og kalde ananasbiter.

- Dette er å banne i kirka, fortsetter følgeren.

FÅR TOTALSLAKT: For flere er det ikke snakk om at ananas-sundaen får innpass. Foto: McDonald's.
FÅR TOTALSLAKT: For flere er det ikke snakk om at ananas-sundaen får innpass. Foto: McDonald's. Vis mer

- Gleder oss

McDonald's' markedsdirektør i Australia, Samantha McLeod, sier til avisa News at nykommerne på menyen er den ultimate snakkisen i år.

- Dette blir supersnacks. Vi gleder oss, sier hun til avisa.

Men uansett om nordmenn river seg i håret eller hopper i taket av ananas-nyheten, ser det ut til at reaksjonene kan legges på vent her til lands:

Presseansvarlig i McDonald's Norge, Kristina Johansen, sier nemlig til Dagbladet at de ikke har planlagt å lansere fritert ananas i Norge.

- Vi kan love våre norske gjester at vi vil komme med flere nye, spennende produkter - men hva og når kan vi naturligvis ikke røpe, sier hun avslutningsvis.