Freia Melkesjokolade:

Sjoko-sjokk: - Herregud!

Da Jenny Mina Rødahl (31) satte tennene i sjokoladen, oppdaget hun at den inneholdt noe helt annet enn mandelkrokan.

SKINNET BEDRAR: Journalist Jenny Mina Rødahl trodde melkesjokoladen inneholdt Daim, slik forpakningen lover. Foto: Privat
SKINNET BEDRAR: Journalist Jenny Mina Rødahl trodde melkesjokoladen inneholdt Daim, slik forpakningen lover. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld skulle Dagbladet Pluss-journalist Jenny Mina Rødahl (31) kose seg med en king size-sjokoladeplate hun kjøpte på harrytur i helga.

- Jeg hadde rigget meg til i senga, med nyvasket sengetøy, Netflix og iskald brus i glasset. I tillegg til min faste følgesvenn: En stor plate melkesjokolade med favorittsmaken min, Daim. Denne gang var det faktisk 250 gram, for sjokoladen ble kjøpt i Sverige.

Men da hun gikk løs på godsakene, fikk hun seg en stor overraskelse.

For bak innpakningen gjemte det seg noe helt annet enn Freia Melkesjokolade med biter av Daim.

- Da jeg tok første rute, tenkte jeg: «Herregud, dette er jo ikke Daim!». Det var Kvikk Lunsj. Jeg fikk helt sjokk, sier Rødahl.

INGEN DAIM: Jenny Mina Rødahl måtte se lenge etter den deilige mandelkrokanen mandag kveld. Foto: Privat
INGEN DAIM: Jenny Mina Rødahl måtte se lenge etter den deilige mandelkrokanen mandag kveld. Foto: Privat Vis mer

- Burde få gratis sjokolade

Kosestunden ble en stor skuffelse for Rødahl, som dokumenterte hendelsen ved å sende bilder og videoer til vennene sine i sosiale medier.

- De var også sjokkerte, og flere mente at jeg burde få gratis sjokolade resten av året. Samtidig hører man jo om folk som oppdager larver i sjokoladen, og det er jo mye verre, sier hun.

Likevel er hun skuffet etter mandagens opplevelse.

- Jeg var tross alt innstilt på en kald, digg sjokoladeplate med favorittsmaken min.

SVAK FOR SJOKKIS: Jenny Mina Rødahl er til vanlig journalist i Dagbladet Pluss. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SVAK FOR SJOKKIS: Jenny Mina Rødahl er til vanlig journalist i Dagbladet Pluss. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Hun fortsetter:

- Jeg kjenner jeg gleder meg til Facebook-kommentarene under denne saken. For ja, dette er virkelig et i-landsproblem. Folk har det langt verre enn meg.

Rødahl har inntil videre ikke vært i kontakt med produsenten, men hun ønsker gjerne å få svar på hvordan feilen kunne skje.

SJOKOSJOKK: Superkokken Gordon Ramsay vekker nå oppsikt i Storbritannia med en ny sjokoladedessert. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Produsenten skal undersøke

Sjokoladen ble kjøpt i butikken Gottebiten på Nordby Shoppingcenter lørdag 6. mai.

Mondelez International, som eier Freia, sier til Dagbladet at de har fått en henvendelse fra en kunde som har opplevd det samme som Rødahl.

- Vedkommende har blitt bedt om å sende det berørte produktet til oss for videre undersøkelse. Vi har omfattende kontrollsystemer i produksjonen og er opptatt av å undersøke bakgrunnen for dette, sier Jonas Pettersson i Mondelez i Norden.

Mondelez har ikke svart på Dagbladets spørsmål om de kommer til å trekke tilbake dette partiet med sjokolade, eller om kundene vil få noen form for erstatning.

De har heller ikke svart på hvordan feilen kunne skje, eller hvor mange kunder som kan være berørt.