Matnyheter

Sjokonøtt: Gruser konkurrenten

Vi har testet det nye nøttesjokoladepålegget fra Freia mot Orklas klassiker.

NØTTESJOKOLADEPÅLEGG: I disse dager lanserer Freia Sjokonøtt, en utfordrer til Orklas Nugatti.
NØTTESJOKOLADEPÅLEGG: I disse dager lanserer Freia Sjokonøtt, en utfordrer til Orklas Nugatti. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart tid for årets første lanseringsvindu, og flere av nyhetene har allerede funnet veien til butikk, blant dem: Freia Sjokonøtt.

Freia Sjokonøtt er pålegget som går rett i strupen på Orklas Nugatti: Smørbart med smak av sjokolade og hasselnøtt. Kan det måle seg mot et av Norges mest populære sjokoladepålegg, med flere tusen emneknagger på Instagram, og hvis navn er synonymt med herlig, søt, smørbar nøttesjokolade?

Svaret til det er et stort, og rungende ja!

Skal man først lage en konkurrent til et elsket produkt, må man gjøre det bedre, og det har Freia langt på vei klart her, skal vi tro Jared Chuah, konditorsjef på Sommerro, og Skandinavias kandidat i Valrhona sjokolade-VM i desember i fjor.

- Smaken er noe forskjellig, men der er det ikke veldig mye som skiller dem. Den virkelig store forskjellen ligger i teksturen, sier Chuah.

For der Nugatti er ganske fast, matt og noe kornete, er Sjokonøtt fløyelsmyk og skinnende blank.

En ting vil likevel trekke ned for noen: Prisen. Sjokonøtt er mer enn dobbelt så dyrt som Nugatti, om vi regner om til kilopris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer