Forsikre bunad

Skal du leie ut bunaden? Husk dette!

Har du forsikret bunaden din, men har tenkt til å låne den ut til 17. mai? Da bør du være obs på dette.

PASS PÅ: Dersom du låner ut bunaden din på 17. mai bør du være obs på dette! Foto: Natasha B / Shutterstock / NTB
PASS PÅ: Dersom du låner ut bunaden din på 17. mai bør du være obs på dette! Foto: Natasha B / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har bunader og noen velger å forsikre dem dersom de er verdt ekstra mye eller blir hyppigere brukt.

Noen velger også å leie dem ut på 17. mai dersom de selv ikke ønsker å bruke den eller passer i den lenger.

Både på Finn.no og Hygglo er det hundrevis av bunader som ligger klare til utleie om dagen. De aller fleste ber i tillegg til utleie for noen tusenlapper dagen, for et depositum som skal dekke eventuelle skader, flekker eller mangler.

Dekkes ikke av forsikring

Men dersom du som utleier har bunadsforsikring, er det én ting du bør vite:

– Vi har unntak for utleie på bunadsforsikringen, det betyr at hvis du leier ut bunaden din mot betaling, og den uheldigvis blir skadet mens den er utleid, får du ikke dekket skaden med denne forsikringen, forteller kommunhikasjonsrådgiver Anette Grønby Rein i Fremtind Forsikring til DinSide.

Forsikringsselskapene If, Storebrand, Frende eller Codan opplyser på sine hjemmesider at de heller ikke dekker skade ved utleie.

FLEKKER: Ikke få panikk om du søler på bunadsskjorta, med kokende vann får du fjernet blant annet rødvinsflekker og jordbærflekker. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Dekkes ved lån til bekjente

Hun forteller at de foreløpig ikke har registrert henvendelser fra kunder om denne problemstillingen, men at dette kan endre seg i takt med at det blir flere som leier ut bunader.

– Merk at bunadsforsikringen gjelder hvis du låner bort bunaden til en venn, familie eller lignende, så det er når du tar betalt for utleie at unntaket slår inn.

Rein opplyser om at det også kan være at bunaden du leier ut dekkes av reise- eller innboforsikringen.

– Det kommer an på hvilken forsikring du har, så her anbefaler vi at du setter deg godt inn i dine forsikringsvilkår før du leier ut bunaden, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer