Kidreel

Skal gjøre det enklere å sykle med barn

Norske gründere står bak produktet Kidreel.

KIDREEL: De norske gründerne tror at Kidreel vil gi foreldre bedre kontroll over barna når de er ute og sykler. Foto: Kidreel
KIDREEL: De norske gründerne tror at Kidreel vil gi foreldre bedre kontroll over barna når de er ute og sykler. Foto: Kidreel Vis mer
Publisert

– Jeg mener å huske at tanken slo meg først da jeg dro sønnen min på et akebrett i vinter, forteller gründer Trond Hansen.

Han er personen bak sykkeltilbehøret Kidreel, som i disse dager gjennomfører en folkefinansieringskampanje på Kickstarter.

Dra og slipp

Kidreel benytter samme prinsipp som et hundebånd med rullekobbel ved at lina rulles automatisk inn når du slipper opp og er beregnet for voksne som sykler med barn. Den fungerer som som et hjelpemiddel både for å lære barna å sykle, men også for å trekke dem opp tunge bakker.

Kidreel festes foran på ramma. Foto: Kidreel
Kidreel festes foran på ramma. Foto: Kidreel Vis mer

– Da våren kom satte jeg enkelt en Stiga-snelle på sykkelen hans, og det funket egentlig helt optimalt med en gang.

– Noe alle foreldre bør ha

Kidreel festes foran på ramma på sykkelen og har en 1,9 meter lang line med håndtak, som man kan dra ut. Inne i Kidreel sitter det en fjær som sørger for at lina trekkes tilbake når man slipper opp, og det er dette som ifølge Hansen gjør produktet til en ting alle foreldre bør ha,

– Ideen er på ingen måte ny og foreldre har i lang tid brukt tau, jekkestropper og liknende løsninger for å dra barn på sykkel, sier han.

Skal gjøre det enklere å sykle med barn

– Men der jeg sykler mest er det ikke én lang oppoverbakke, men mye opp og ned som de fleste andre steder. Da er det bedre å kunne dra og slippe underveis uten å måtte pakke tauet ned i sekken etter hver oppoverbakke, forteller han.

Nå tar Hansen og de tre andre i selskapet Kidreel til Kickstarter for å realisere drømmen. Målet er å samle inn 300.000 kroner i løpet av 30 dager, og hvis kampanjen blir en suksess er planen å sende ut de første Kidreel-produktene til høsten.

Mer informasjon finner du på Kidreels Kickstarter-side.

Folkefinansiering

Å være med på å folkefinansiere et produkt er ikke det samme som å kjøpe produktet.

Pengene du bidrar med går med til å utvikle produktet, men det kan bli forsinket, annerledes enn forespeilet eller i verste fall – ikke noe av i det hele tatt.

Vår generelle anbefaling er derfor at du ikke bruker penger du ikke har råd til å tape på slike tjenester.

Populære folkefinanseringstjenester er blant annet Kickstarter, Indiegogo og norske Startskudd fra DNB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer