Stor test av skalljakker

Skalljakker for helårsbruk

Dette er testen for deg som ser etter en skalljakke som kan brukes hele året.

FOSSE-TESTEN: Test av vanntetthet gjorde vi under fossen. De beste jakkene holdt oss tørre her. Foto: Arnt Flatmo
FOSSE-TESTEN: Test av vanntetthet gjorde vi under fossen. De beste jakkene holdt oss tørre her. Foto: Arnt Flatmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet jakker for allsidig bruk. Jakkene skal kunne brukes til ulike aktiviteter slik som fottur, topptur, sykling og ski. Vi har satt et pristak på 5000 kroner, og da har vi tatt utgangspunkt i markedspris.

På topp og bunn i skalljakketesten

TESTPANELET: Anne Rudsengen og Arnt Flatmo. Foto: Arnt Flatmo
TESTPANELET: Anne Rudsengen og Arnt Flatmo. Foto: Arnt Flatmo Vis mer

Det er et bra nivå på jakkene i denne testen. Alle leverer bra på vann- og vindtetthet. Likeledes er de ganske like når det kommer til pusteevne. Det betyr at det er de tekniske løsningene, vekt og isolasjonsevne som skiller dem fra hverandre. Det er tre jakker som peker seg ut: Haglöfs, Norrøna og Klättermusen. Haglöfs og Norrøna er klare valg når du skal ha en jakke for alle årstider. De er lette, samtidig som de står godt imot været. Klättermusen er i tyngste laget, men leverer suverent når været er riktig dårlig. Hovedårsaken til at vi finner Arcteryx på bunnen er at den er uten lufteåpninger og en jakke egnet for lettere bruk i forhold til de andre skalljakker i samme prisklasse.

Kriterier

Stor åpning: Ermeåpningen må være god og vid med en enkel stramming. Da er det enkelt å få dem over vottene eller hanskene. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Stor åpning: Ermeåpningen må være god og vid med en enkel stramming. Da er det enkelt å få dem over vottene eller hanskene. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Vi er nøye når vi tester skalljakker. Derfor har vi en egen artikkel om kriteriene og testpanelet bak skalljakketesten.

I korte trekk har vi sett på hvor godt jakkene takler ulike typer vær. Det betyr at den må være vanntett og vindtett, med brukbar isolasjonsevne. Samtidig må den slippe ut så mye fuktighet som mulig når du er aktiv. I bruk må jakka sitte godt, og gi god bevegelsesfrihet under ulike aktiviteter. Dette gjelder også hetta. Lommer, glidelåser og justeringer må være enkle å betjene under alle forhold.

Oppdatering

Etter at testen ble publisert fortsatte testteamet å bruke jakkene gjennom hele vinteren. Her er deres konklusjon etter vintertesten:

I sum står vi fast ved de valgene vi gjorde i den opprinnelige testen. Jakkene som kom på topp i testen er fremdeles de vi ville ha benyttet mest gjennom året. Trange ermeåpninger, vanskelig betjening, og hette med dårlig passform blir bare enda mer irriterende når vinden pisker eller snøen laver ned.

Arc'teryx Beta LT Jacket

Arc'teryx Beta LT: I enkleste laget. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Arc'teryx Beta LT: I enkleste laget. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Jakka klarte seg godt i fossefall-testen. Når det gjelder været ellers opplevde vi at jakka sto imot vinden, men det var på grensen til at et ekstra lag klær måtte på.

Jakka i bruk

Jakka er så lett at du kjenner nesten ikke at den er på, men det stive stoffet produserer mye støy. Jakka er kort, men vesentlig lenger bak enn foran. Den er for stram i passformen til å få topp score på bevegelighet, selv med formsydde albuer.

Hetta er for hjelmbruk, og den sitter godt og strammes enkelt, selv om låsene kunne vært større. Den følger greit hodets bevegelser, men dessverre gjør også resten av jakka det. Skal du bruke hjelm bør du vurdere om du skal gå opp en størrelse.

De to ytterlommene godkjent, men kunne vært litt større, og gjerne plassert nærmere midten. Glidelåsene er vannavvisende, og frontglidelåsen er enveis. Den ikke tildekket og har god hempe. Enkel og god, forutsatt at den holder vannet ute over tid

Ermeåpningene strammes med borrelås. Du får hansker under ermeåpningene uten altfor mye plunder og heft. Krever forholdene at mors ullvotter skal på, må det derimot utkjempes en liten kamp.

Pusteegenskaper

Jakka er den eneste i testen uten lufting under armene. Opplevelsen er at jakka blir fort klam over hele innsiden. Også sammenliknet med de andre jakkene når de er testet med stengt lufting.

Kvalitet

Jakka er lett og tynn, men har et tydelig kvalitetspreg, med enkelt design og få sømmer. Produsenten gir garanti mot produktfeil i hele jakkas praktiske levetid. Reparasjoner som ikke omfattes av garantien utføres til selvkost.

 • Vanntetthet: Ikke oppgitt
 • Vekt: ca. 330 g
 • Konstruksjon: GORE-TEX Pro, ytterstoffet har betegnelsen N40p-X
 • Pris: 4.999 kr

Testresultat

Arc'teryx Beta LT Jacket

Det som trekker ned er mangel på lufting, et høyt støynivå, litt for stram passform, en smule trange ermeåpninger og en hette som vi ikke ble fortrolige med. På plussiden er jakkens vekt, og dersom du ikke skal bevege deg alt for mye kan den stramme passformen oppleves som god. Skal du ut en rask tur, og du i verste fall vil møte sommerregn, vil jakken være et godt valg.

Lav vekt.

Dårlige pusteegenskaper. Ikke lufting.

Bergans Storen Jacket

Bergans Storen: Bra passform, men i tynneste laget. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Bergans Storen: Bra passform, men i tynneste laget. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Jakka besto fossefall-testen. I rufsete vær holder jakka vinden ute, men isolasjonsevnen imponerer ikke. I sterk vind legger det myke stoffet seg inntil kroppen. Dette er ikke jakka for skikkelig ruskevær.

I bruk

Jakka sitter godt på kroppen. God stretch i stoffet, mykt og behagelig. Den er lenger bak enn foran og en god jakke for fritidsaktiviteter, men kanskje i letteste laget.

Testpanelet delte seg når det kom til betjening av hetta. Damemodellen fikk topp score, mens mannen i testpanelet aldri ble godvenner med hetta på sin jakke. Enten ble sikten redusert eller så kom det for mye luft inn i halsen.

Lommene er forskjellige på de to modellene. Damemodellen har færre lommer enn herremodellen. Det er uansett nok plass, og de er ikke i veien for et hoftebelte. Spørsmålet er om frontlommene puster godt nok.

Når det gjelder fukt i innerlommen på herrejakka kom Bergans bedre ut enn snittet. Men mobiltelefonen som ble oppbevart i frontlommen ble fuktig.

Ermeåpningene går over hanskene, men har du ikke hansker på kreves en del justeringer om ermene ikke ermene skal føles for lange.

Frontglidelåsen er toveis og er litt treg. Vår preferanse er enveis, alternativt en grovere toveis glidelås. Med en fin, enveis skal du treffe godt, og det blir ikke lettere når det er kaldt. Pluss for skikkelig hempe som det er lett å få grep på.

Pusteegenskaper

Pusteegenskapene er ikke enestående, som produsenten påstår. De er greie ved moderat tempo, på toppturer i høyt tempo blir det vått og klamt. Det er godt med lufting under armene, 37cm. Her finner du en enveis glidelås som ikke er tildekket. Vi holder en knapp på toveis.

Kvalitet

Skal vi dømme etter antall sømmer er dette den mest kompliserte konstruksjonen i testen. Produsenten gir fem års garanti, og jakka kan leveres til reparasjon der den er kjøpt.

 • Vanntetthet: 20.000 mm vannsøyle
 • Vekt: 475 g
 • Konstruksjon: 3-lags Dermizax NX materiale med 2-veis stretch
 • Pris: 4.700 kr

Testresultat

Bergans Storen Jacket

Dette er ikke jakken du velger i ruskevær. Til det føles materialet litt for tynt, og jakken blir klistret på kroppen. Forøvrig er dette en god jakke. Mange fine detaljer og den sitter godt på kroppen.

God passform.

Dårlig isolasjonsevne.

Houdini BFF Jacket

Houndini BFF: Lett jakke med god passform. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Houndini BFF: Lett jakke med god passform. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

I vår fossefall-test prellet vannet av, og vi var helt tørre etterpå. Isolasjonsevnen er ganske god, selv når alt er vått holder du varmen en stund om alle åpninger lukkes. Jakka er nok teknisk sett vindtett, men det tynne stoffet klistrer seg til kroppen og gir en følelse av utrygghet i bruk.

I bruk

Designet er rent og jakka sitter som et skudd. Stretchmaterialet føles litt gummiaktig, men bidrar til svært god bevegelighet. Jakka er lydløs, uten knitring.

Hetta er utmerket, og følger hodets bevegelser. Halsen er myk og god, men strammingen kan gi litt plunder, her var mekanismen ikke helt intuitiv. Ermeåpningene er akkurat vide nok, og du kan ta på votter eller hansker uten altfor mye heft. Åpningen strammes enkelt med borrelås.

Ytterlommene er plassert på siden og relativt langt ned. Det er i grenseland mot upraktisk, særlig om du har på sekk eller sele.

Innerlommen er liten på herremodellen, her får du ikke plass til en iPhone. Det er i og for seg like greit siden innerlommen blir minst like våt som innsiden av jakka.

Jakkas glidelås er tildekket, trolig av estetiske årsaker, siden produsenten oppgir at den er vanntett.

Pusteegenskaper

Luftingen er 23 cm lang. Pusteegenskapene er gode ved moderat tempo, på toppturer i høyt tempo sliter denne noe mer enn de andre. Selv med full utlufting blir jakka ganske våt innvendig, og fukt har rent ned på buksa.

Kvalitet

Jakka er lett og tynn, men har et tydelig kvalitetspreg. Produsenten gir en generell garanti i hele produktets levetid, og jakka kan leveres til reparasjon der den er kjøpt. Jakka har en enkel konstruksjon med få sømmer.

 • Vanntetthet: 20.000 mm vannsøyle
 • Vekt: 368 g
 • Konstruksjon: Surpass 2.5 Hardshell. Laget av 70 prosent resirkulert polyester. Membranen er laget av 100 prosent polyester, og er fri for fluorholdige stoffer.
 • Pris: 3.000 kr

Testresultat

Houdini BFF Jacket

For toppturer kunne vi ønsket oss enda bedre pusteegenskaper, en annen plassering av ytterlommer og enda videre ermeåpninger. Til lettere fritidsbruk er jakken en kandidat til førstevalg. Passform, vekt, materiale og stretch-egenskaper gjør at denne jakka er svært behagelig å ha på seg.

Lav vekt. Sitter godt.

Noe svak på pusteegenskaper.

Rab Firewall Jacket

Rab Firewall: Lett og solid Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Rab Firewall: Lett og solid Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Materialet virker solid, og jakka gir god beskyttelse mot været. Likevel er det litt er det å trekke for. Halsen kan ikke snøres, så der oppstår det en glipe. Jakka besto fossefalltesten men herremodellen ble litt fuktig på innsiden.

I bruk

Jakka føles lett når du har fått den på. Den er lengre enn bak en foran, og luftingen under armene begynner i armhulen og går nesten ut til ermet. Det gjør at ermene føles litt stive, og med full lufting er det mye stoff som henger og slenger. Tanken er at du skal kunne ta armene ut av jakka og pakke jakkeermene innunder ryggsekken.

Jakka sitter godt på kroppen, du og kjenner stretch-egenskapene kun når du bøyer deg framover.

Hetta er laget med tanke på hjelm, med en strammemekanisme bak og to på siden. Vi anbefaler å prøve jakka med hjelm på. Feil størrelse gjør fort at hele jakka blir med når du vrir på hodet. Hetta er ellers ok, men kan være ubehagelig å ha på ved full stramming. Pluss for god strammemekanisme bak, og stoffet i halsen som føles godt mot haken.

Jakka har ikke innerlomme, og ytterlommene er middels romslige og plassert litt på siden av jakka. I utgangspunktet en løsning vi er skeptiske til, men Rab har en tredje ytterlomme. Den er romslig og plassert nær midten.

Ermeåpningene er moderat vide og strammes med borrelås. Akkurat slik at ullvottene kommer på uten veldig mye plunder og heft.

Frontglidelåsen er toveis, utildekket og litt treg, men har en ok hempe. Mulig glidelåsen blir bedre med litt trening. Det er en liten fold man kan stikke hempen under, slik at den ikke blåser oppover i motvind. Strammemekanismen på hoften sitter på innsiden av jakka, og låsen er lett å betjene.

Pusteevne

Lufteåpningene er som nevnt rekordstore. Pusteegenskapene er gode ved moderat tempo, i bratt terreng og høyt tempo er det som med de andre jakkene: Den blir både klam og våt på innsiden.

Kvalitet

Jakka er ganske kraftig i stoffet og oppleves robust. Produsenten gir to års garanti og de har et opplegg for reparasjon med egne samarbeidspartnere. Jakka har en enkel konstruksjon med få sømmer.

 • Vanntetthet: Ikke oppgitt
 • Vekt: 450 g
 • Konstruksjon: 3-lags Pertex Shield-materiale
 • Pris: 2.999 kr

Testresultat

Rab Firewall Jacket

Til helårsbruk i fjellet synes jakka å være et greit valg. Bra balanse mellom lett og solid. Passform og bevegelighet er helt ok. Når vi ikke er helt fornøyde skyldes at jakken ikke overbeviste helt på vanntetthet, og at særlig hetten ikke fungerte hundre prosent.

Bra balanse mellom lett og solid.

Hetten kunne vært bedre.

Mammut Ridge HS /Crater HS

Mammut Ridge: Står i mot været. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Mammut Ridge: Står i mot været. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Erfaringene med vind- og vanntetthet er gode. Den står imot, men overraskende nok føles den litt kjølig etter en stund. Isolasjonsevnen får ikke full score her, og det kjennes også i nakken. Kanskje noe mellom ulltrøya og jakka hadde vært fornuftig under visse forhold

I bruk

Jakka vesentlig lengre enn de andre, og marginalt lenger bak enn foran. Det trenger ikke bety at Mammut bommer i størrelse, kanskje vil de bare lage lange jakker. Uten stretch-materiale føles jakka litt stiv, og produserer en del støy i bevegelse. Damemodellen var et hakk for smal i skulderpartiet.

Hetta er hjelm-kompatibel, men vi fikk den ikke helt til å passe, den var i største laget slik at sikten blir hemmet. . I tillegg følger øvre halvdel av jakka med når du beveger hodet. Strammemekanismen oppleves også noe komplisert.

De to ytterlommene har grei plassering og går akkurat klar av en klatresele.

Ermeåpningene er jakkas store problem. Snittet er fast, og du kan få tynne hansker innunder ermeåpningene, men når forholdene krever mors ullvotter må de utenpå ermene. Da finner vannet veien til fingrene, altså ingen uvesentlig detalj. Ermene har borrelås, men det er ingen fleksibilitet, og det er ikke lett å skjønne hva Mammut har tenkt akkurat her.

Frontglidelåsen er enveis, utildekket. En enkel og god løsning, forutsatt at den er vanntett.

Strammemekanismen ved hoften er den samme som i hetta, noe komplisert.

Pusetegenskaper

Pusteegenskapene er gode ved moderat tempo, på toppturer i høyt tempo blir det vått og klamt. Det er godt med lufting under armene. 33 cm med utildekket glidelås. Kun enveis glidelås, men med god hempe.

Kvalitet

Jakka har en konstruksjon med relativt mye sømmer. Den er ellers tykk og kraftig med et robust preg. Produsenten gir tre års garanti, og jakka kan leveres til reparasjon der den er kjøpt.

 • Vanntetthet: Ikke oppgitt
 • Vekt: 555 g
 • Konstruksjon: 3- lags Gore-Tex, 75 x 75 denier polyester yttermateriale
 • Pris: 4.500 kr

Testresultat

Mammut Ridge HS /Crater HS

Jakka er et godt valg når det er viktig å holde vind og vann ute. I tillegg ser pusteegenskapene ut til å være bra. Den er minimalistisk i stilen, uten detaljer som fremkaller de store begeistringene. Det som trekker ned fra full score er de trange ermeåpningene, litt dårlig isolasjonsevne, mulighet for en hette som ikke passer, stivhet i jakka, og en generell følelse av at Mammut ikke har lagt seg i selen på funksjonelle detaljer.

God mot vann og vind.

Dårlig på detaljene.

Klättermusen Allgrön Jacket

Klättermusen Allgrön: Solid og god. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Klättermusen Allgrön: Solid og god. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Jakka er dobbelt så tung som de letteste jakkene i testen, men det er uvesentlig når det sprutregner og vinden uler. Da har du det ganske så komfortabelt, selv med kun enkel ulltrøye under. Med andre ord er dette kvalitet både med tanke på vanntetthet, vindtetthet og isolasjonsevne.

I bruk

Jakka sitter som den skal, og føles god på kroppen. Det er god bevegelighet med godt stretch-materiale. Det myke materialet gjør at jakka er fri for støy, og den er lenger bak enn foran.

Hetta er laget med tanke på hjelmbruk. Når du blir vant til strammekanismene er det enkelt å stramme slik at den sitter perfekt. Selv når hodet beveger seg. Halsen kneppes til med knapper, noe som kanskje ikke går hjem hos alle. Både med tanke på betjening, og at det kan oppstå en glippe. Plusspoeng for ekstra beskyttelse i nakken.

Jakka har to ytterlommer men ingen innerlomme. Nettingen på innsiden av lommene gjør at vi ikke ble fristet til å oppbevare nøkler og liknende der. Når det gjelder lommene på utsiden foretrekker vi en plassering nærmere midten. Da har du større kontroll på hva som går inn og ut av dem.

Ermeåpningene har et fast snitt, og strammes inn og ut med en snorløsning. Vi er ikke helt overbevist om at dette er smart. Når de er fullt strammet inn kan snora være i veien. Det kan også fort bli plunder og heft når hansker eller votter skal kunne tas av og på.

Den tildekkede frontglidelåsen er toveis, grov og rask. Den er skrå, noe som er et slags varemerke for Klättermusen. Ideen er at det skal hindre vannet å komme inn. Hoftestrammerne er plassert slik at vi tror du kjenner det godt om snøen er hard og du lander på hofta.

Pusteegenskaper

Det er godt med lufting under armene. Her finner du en 45 cm lang åpning. Glidelåsen er tildekket, toveis, og av den grove typen. Det liker vi. Pusteegenskapene ved moderat tempo er gode, på toppturer i høyt tempo blir det vått og klamt på innsiden.

Kvalitet

Jakka har et tydelig kvalitetspreg samtidig som enkelhet står i sentrum for designet. Tydeligst er det på selve konstruksjonen. Den er gjort med imponerende få sømmer. Glidelåsene er solide, og jakka er forsterket på underermene for ekstra holdbarhet. Produsenten gir tre års garanti. Alle typer skader repareres i løpet av noen arbeidsdager.

 • Vanntetthet: 20.000 mm vannsøyle
 • Vekt: 670 g
 • Konstruksjon: 3-lags Cutan, produsert av 70 prosent resirkulert polyester. Hele jakka er fri for fluorholdige stoffer.
 • Pris: 5.000 kr

Testresultat

Klättermusen Allgrön Jacket

Å bli kjent med denne jakka er en aldri så liten oppdagelsesreise. Her har produsenten lagt seg i selen for å lage en funksjonell og solid jakke med mange vel gjennomførte detaljer. Dette er førstevalget når du skal holde deg varm og komfortabel. Det vi trekker for er at jakka kjennes i tyngste og varmeste laget når været ikke er direkte dårlig eller kaldt, pluss at det faste snittet på ermeåpningene gjør det vanskelig å betjene hansker og votter for de som vil ha ermene utenpå hanskene. Passform, hette og glidelåser gir full pott. Det er definitivt en jakke som en aktiv friluftsperson vil ha glede av.

God beskyttelse mot været. Gjennomført kvalitet.

Høy vekt.

Norrøna Falketind Gore-Tex Jacket

Norrøna Falketind: God passform Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Norrøna Falketind: God passform Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Jakka gjør en god jobb med å stoppe regn og vind. Etter fossefall-testen var vi like tørre. Erfaringene med isolasjonsevnen viser at det kan lønne seg å skifte til en tørr genser på toppen, eventuelt en dunjakke.

Jakka i bruk

Selv om jakka sitter stramt og godt er det plass til en genser under. Til og med en tynn dunjakke fikk plass uten at det gikk ut over bevegelsesevnen.

Ytterlommene er plassert høyt opp slik at du kan ha på klatresele og fremdeles kunne betjene lommene.

Mobiltelefon på innerlommen er etter vår mening risikosport. Her blir det vått, skal den ligge tørt må du over i en av ytterlommene.

Hetta er god, og den er laget med tanke på hjelmbruk. Den følger hodets bevegelser, og strammingen bak er befriende enkel. Ermeåpningene er vide og du kan ta på votter eller hansker uten plunder og heft. Enkel og fleksibel stramming med borrelås. Jakkas frontglidelås er ikke tildekket, men er 2-veis vannavvisende.

Pusteegenskaper

Med en glidelås på 45cm, er det rikelig med lufting under armene. Overskuddsvarme som ikke er låst inne med sekk finner veien ut. Pusteegenskapene ved moderat tempo er gode, på toppturer i høyt tempo blir denne jakka våt og klam på innsiden.

Kvalitet

Jakka er lett og tynn, men har likevel et robust preg. Produsenten gir fem års garanti og de har et meget enkelt opplegg for reparasjon. Jakka har en enkel konstruksjon med få sømmer.

 • Vanntetthet: 28.000 mm vannsøyle
 • Vekt: 460 g
 • Konstruksjon: GORE-TEX-stoff «20 denier» med lett børstet innside.
 • Pris: 4.499 kr

Testresultat

Norrøna Falketind Gore-Tex Jacket

Vårt førsteinntrykk er at jakka føles både lett, solid og behagelig på en gang. Å få til kombinasjonen lett og solid er ikke nødvendigvis en selvfølge, så her blir det stjerne i boka Falketind leverer godt når det kommer til vekt, passform og betjening. Pusteevnen ligger i kategorien moderat aktivitet, det betyr at du må tilpasse jakkevalg etter aktivitetsnivå - og vær. Falketind er en jakke vi kunne hatt som førstevalg, både som fritidsjakke og som toppturjakke. Riktignok med noen reservasjoner når det kommer til vintertoppturer.

Lett og solid. God passform.

Ingenting.

Haglöfs Roc Spirit

Haglöfs Roc Spirit: Testens vinner Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Haglöfs Roc Spirit: Testens vinner Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Vi ønsket oss en jakke som kan brukes hele året, under alle forhold. Testingen så langt viser at dette kan være jakka. Materialet virker akkurat robust nok til at du kan gå høsten og vinteren optimistisk i møte. Samtidig er det heller ikke for tykt til at det blir sistevalg i sommermånedene.

Jakka har også motstått vind og regn på en utmerket måte. Den besto også den obligatoriske fossefall-testen. Vi var like tørre etter et minutt i fossen.

I bruk

Skulderpartiet og ermene er forsterket, det gir stjerne i boka.

Jakka er noe lenger bak enn foran, og den sitter godt og føles god på kroppen. Bevegelsesfriheten er god og det er lite støy fra materialet.

Hetta er laget med tanke på hjelm, og det er til sammen fire strammemekanismer for hette og hals. For oss er hette og hals viktige bestanddeler, og her kom jakka godt ut. Bonuspoeng for ekstra strammemekanisme bak på nakken og mykt materiale i halsen.

Ytterlommene er store og plasseringen er ok. Ingen konflikt med hoftebelte. Innerlommen er romslig men er utsatt for fukt. I tillegg er det også en lomme på den ene armen.

Ermeåpningene er vide og strammes med borrelås. Her er det ingen problemer med å få på seg hansker eller votter under ermene, og det liker vi godt.

Den laminerte frontglidelåsen er toveis og utildekket. Litt treg, men har en god hempe. Vi liker enkle og raske frontglidelåser, under forutsetning av at de er vanntette. Plusspoeng for en fold som man kan stikke hempen under, slik at den ikke pisker ansiktet i motvind.

Pusteevne

Det er godt med lufting under armene, 40cm med utildekket, toveis glidelås og ok hempe. Pusteegenskapene ved moderat tempo er gode, på toppturer i høyt tempo blir denne jakka våt og klam på innsiden. Vått blir det også i innerlommen, mens ytterlommene holder seg tørre.

Kvalitet

Jakka er lett og ganske tynn, men det er et solid preg på materialer og detaljer. Produsenten gir tre års garanti, og jakka kan leveres til reparasjon der den er kjøpt. Jakka har en enkel konstruksjon med relativt få sømmer.

 • Vanntetthet: 28.000 mm vannsøyle
 • Vekt: ca. 440 gram
 • Konstruksjon: 3-lags GORE-TEX i 100 prosent polyamid.
 • Pris: 4.499 kr

Testresultat

Haglöfs Roc Spirit

Hvis vi måtte velge en jakke blant de åtte i testen, så hadde det blitt Roc Spirit. Den oppleves hverken for tynn eller for tykk, for lett eller for tung. Med utgangspunkt i allsidig bruk opplevde vi jakka som den mest behagelige. Den leverer på topp med detaljer som vi vektlegger: Passform, bevegelsesfrihet, gode ermeåpninger og god hette.

Lett og solid. God passform. Skikkelige detaljer.

Ingenting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer