«Skandaleosten» er tilbake

Husker du Kongsgård-gate?

HUSKER DU? Det gikk en kule varmt da Synnøve lanserte Kongsgårdsosten med beskrivelsen «en type Jarlsberg». Arkivfoto: Heiko Junge / NTB
HUSKER DU? Det gikk en kule varmt da Synnøve lanserte Kongsgårdsosten med beskrivelsen «en type Jarlsberg». Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Husker du Kongsgård-gate? Vi kan ikke huske at det har vært større drama rundt en norsk ost noen gang. (Gjør du? Send oss en e-post!)

Den korte versjonen er at da Synnøve lanserte osten Kongsgård som «en Jarlsberg-type», ble de trukket for retten av meierigiganten Tine, som eier rettighetene til Jarlsberg-merkevaren. Tine fikk medhold i retten, og Synnøve måtte sensurere 100.000 Kongsgård-oster.

Det stoppet ikke der. Tine fulgte opp med stikkprøver, og Tine-spionene kunne rapportere om flere tilfeller av ulovlige oster i butikkene.

I januar 2018 ble det slutt, men nå er den tilbake, forteller Camilla Sterri, markedssjef i Synnøve.

- Kongsgård var superpopulær sist den ble lansert, og det var en kjempegod ost som skilte seg fra de andre i markedet.

- Den ble jo lansert som en Jarlsberg-type?

- Ja, men det har vi selvfølgelig ikke skrevet på pakken denne gangen. Dette er en emmenthalerost, og den har vært etterspurt i markedet siden den forsvant.

- Vi ser at emmenthaler, som Kongsgård er, tilfredsstiller et eget behov i markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer