Systembolaget:

Skann spriten selv

Prøveprosjektet starter i dag.

SCANN SELV: To butikker er med i prøveprosjektet som skal vare til mai 2022. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
SCANN SELV: To butikker er med i prøveprosjektet som skal vare til mai 2022. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Systembolaget skal teste selvscanning av varer. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Bakgrunnen er at kundene ønsker at besøket i vinhyllene skal gå raskere og mer effektivt for seg.

Systembolaget skal starte en testing i dag, 13. september, i to ulike butikker.

Så dersom du skal til Stockholm eller Ørebro med det første, kan du få muligheten til å scanne spriten selv, hvis du vil.

Selve testprosessen vil pågå til mai neste år, og vil evalueres underveis, heter det i pressemeldingen.

- I direkte tilknytning til den ordinære kassa, skal kunder få kunne velge kassen med selvscanning hvor vi har medarbeidere på plass for å sikre at Systembolagets salgsregler følges. Ettersom alkohol ikke er som andre varer, kommer vi til å gjennomføre selvscanningen på vår måte. For oss er det viktig at kundene alltid skal kunne stole på at selger med ansvar, med omtanke for alle, sier Emil Agén, butikksjef i Systembolaget Torsplan, som er den ene av de to butikkene som er med i testprosjektet.

Det er foreløpig ikke kjent om Vinmonopolet hopper etter Søta bror. Etter at testingen er over, vil Systembolaget vurdere om selvscanningen skal bli utvidet til å omfatte alle butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.