Systembolaget:

Skann spriten selv

Prøveprosjektet starter i dag.

SCANN SELV: To butikker er med i prøveprosjektet som skal vare til mai 2022. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
SCANN SELV: To butikker er med i prøveprosjektet som skal vare til mai 2022. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Systembolaget skal teste selvscanning av varer. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Bakgrunnen er at kundene ønsker at besøket i vinhyllene skal gå raskere og mer effektivt for seg.

Systembolaget skal starte en testing i dag, 13. september, i to ulike butikker.

Så dersom du skal til Stockholm eller Ørebro med det første, kan du få muligheten til å scanne spriten selv, hvis du vil.

Selve testprosessen vil pågå til mai neste år, og vil evalueres underveis, heter det i pressemeldingen.

- I direkte tilknytning til den ordinære kassa, skal kunder få kunne velge kassen med selvscanning hvor vi har medarbeidere på plass for å sikre at Systembolagets salgsregler følges. Ettersom alkohol ikke er som andre varer, kommer vi til å gjennomføre selvscanningen på vår måte. For oss er det viktig at kundene alltid skal kunne stole på at selger med ansvar, med omtanke for alle, sier Emil Agén, butikksjef i Systembolaget Torsplan, som er den ene av de to butikkene som er med i testprosjektet.

Det er foreløpig ikke kjent om Vinmonopolet hopper etter Søta bror. Etter at testingen er over, vil Systembolaget vurdere om selvscanningen skal bli utvidet til å omfatte alle butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer