Vet du hvordan man bør legge skillepinnen på samlebåndet i kassa på matbutikken? Den amerikanske nyhetsankeret Ryan Vaughan har sett seg lei på at de aller fleste legger den feil vei.
- Jeg var i butikken i kveld og la merke til at noen av dere ikke vet hvordan de skal bruke skillepinnen. Du må legge den på langs for å trigge sensoren og holde avstand. Noen av dere bruker det som et privatgjerde, sier han i posten med et bilde av en rett og en gal vei å legge skillepinnen - ifølge han selv.
Det kan virke som at innlegget er publisert med en smule humor og en liten lyst for å trigge fram reaksjoner.
- Jeg har jobbet på Walmart i ni år og har aldri sett noen gjøre det denne veien, forteller en i kommentarfeltet.

Slår alarm: - Farlig
- Hva med at du gjør det din vei og jeg gjør det min vei, sier en annen.
Kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000, Celine Sjøberg skriver til DinSide at dette kalles en «vareskiller» på norsk.
- Denne kan både butikkansatte og kunden legge på handlebåndet, men oftest er det kunden som gjør det da den ligger lettere tilgjengelig for dem. Når vareskilleren legges ned kan kunden begynne å legge på varer før den som står foran er ferdig med sin handel. Sånn sett sparer man litt tid. Vedkommende som sitter i kassen, ser også et tydelig skille mellom kundene sine varer.
- Ikke i tvil
Selv om vi antok dette var en artig liten spøk, tok vi kontakt med et par butikkjeder her til lands for å høre hva de tenker om dette.
- Her er det nok en som tuller med oss. I Coop er vi ikke i tvil, «kundeskiller/-vareskiller» skal legges på tvers for, og som ordet sier, skille varer mellom kundene slik at kasserer ikke «blander» varene på kassebåndet, forteller Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop til DinSide.

Avkrefter feil
Kommunikasjonsrådgiver i Kiwi, Nora Mile Helgesen er enig.
- Nei, det er ikke riktig at den bør legges slik på langs. Mistenker at dette er et innlegg ment for bare å skape engasjement og trafikk, sier hun og legger til:
- Dersom den legges på langs, tar det lengre tid før varene kommer ned til kasserer.
Hun forklarer at denne metoden også tar opp veldig stor del av kassebåndet, noe som gjør at det vil bli mindre effektivt.
- Det ville ført til køer dersom man gjorde det på denne måten.
Sjøberg i Rema 1000 mener likevel den kan brukes på flere måter.
- Når det gjelder retningen på vareskilleren spiller det ingen rolle siden vi har så korte bånd i front. Båndet stopper når vareskilleren passerer en sensor. De aller fleste praktiserer å legge den som på det nederste bildet du la ved.
Etiketten, da?
Vi kan jo også spørre oss hvem ved kassebåndet som skal legge på skillepinnen.
Er det personen som nettopp har lagt på varene, eller den som kommer etter om skal plassere skillepinnen mellom varene?
Det har kommunikasjonssjefen i Coop et godt svar på.

Salatkrise?: Disse varer lengst
- Som ellers i livet gjelder det her å hjelpe hverandre og gjøre hverandre gode, selv så legger jeg alltid på en skillepinne når kunden foran har lagt på sine varer. Da er den kunden opptatt av å pakke og betale, så da har jeg tid til å legge på skillepinne for å gjøre det enkelt for den ansatte i kassa, forteller Kristiansen til DinSide.
Helgesen i Kiwi forteller at de anbefaler at man legger på skillepinnen når man er ferdig med å legge på sine varer, slik at kunden bak i køen slipper å strekke seg etter pinnen.
- Da blir det raskere og enklere for alle parter.