Alkoholinnhold

Skaper forvirring

De nye boksene med Bulmers-sider får folk til å stusse.

ALKHOLFORVIRRING: Alkoholinnholdet i Bulmers er oppgitt som 0,5 prosentpoeng høyere på engelsk enn på norsk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ALKHOLFORVIRRING: Alkoholinnholdet i Bulmers er oppgitt som 0,5 prosentpoeng høyere på engelsk enn på norsk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alkoholinnhold i drikke er ganske greit organisert i Norge. Kjøper du alkoholholdig drikke i butikk, er det maksimalt 4,7 prosent, stort sett mellom 4 og 4,7 prosent alkohol, og det er kanskje ikke så ofte man sjekker.

Men da vår kollega Ole Petter Baugerød Stokke skulle kjøpe den nye Bulmersen med smak av røde bær og lime, fikk han seg et aldri så lite alkoholsjokk.

- Den nye Bulmersen har mindre alkohol på norsk enn engelsk. Skulle tru det var samme innholdet, tappa i Belgia, så det er litt snodig!, sier han til DinSide.

- Jeg fikk litt alkosjokk akkurat nå, spøker han.

Samme innhold

Svaret på den lille alkoholgåten er enkelt, forteller Stina Kildedal-Johannessen, leder for kommunikasjon og bærekraft i Hansa.

- Bulmers Red Berries & Lime 0,33 l Sleek Can ble lansert i dagligvarehandelen i uke 8, 2023. Da produktet ankom vårt lager i Norge, ble det dessverre oppdaget en feil på etiketten. På baksiden av boksene er det påført (som din kollega la merke til) to ulike alkoholstyrker; både 4,0 prosent og 4,5 prosent. Korrekt alkoholinnhold er 4 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer