Skibakke og sikkerhet

Skill dem

Skal du stå på ski i vinterferien, bør du høre på disse rådene for å hindre tyveri.

SKIBAKKEN: Mange setter fra seg skiene utenfor når man skal inn og ta seg en matbit i skibakken. Dette bør du unngå, ifølge forsikringsselskapet. Foto: anatoliy_gleb / Shutterstock / NTB
SKIBAKKEN: Mange setter fra seg skiene utenfor når man skal inn og ta seg en matbit i skibakken. Dette bør du unngå, ifølge forsikringsselskapet. Foto: anatoliy_gleb / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise til skibakken i vinterferien? Da kan det være lurt å vite hvordan du skal sikre utstyret ditt best mulig i en ellers så travel bakke.

Det er nemlig ikke sikkert det er veldig lurt å stille skiene dine inntil stativet for så å forlate dem for å gjøre andre ting.

Ikke forlat skiene

Ifølge skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen, er det viktig å holde et godt øyne med både ski og utstyr slik at de ikke står ubevoktet.

- Hvis du går fra skiene uten tilsyn, er det ikke sikkert du får erstattet alt på forsikringen, sier Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Der opplyser de at Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB mottok skademeldinger på nærmere 8 millioner kroner på ski og utstyr som var stjålet.

Plasser de hver for seg

Hun har likevel noen råd som kan hjelpe til med å holde skityvene unna.

– Det er flere tips for å holde skityvene unna. Du kan bruke de låsbare skistativene i skianleggene, eller skaffe deg en enkel skilås. Alternativt kan du sette fra deg skiene separat, for tyvene er ikke like interessert i bare én ski, råder skadeforebyggeren i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer