Skibakke og sikkerhet

Skill dem

Skal du stå på ski i vinterferien, bør du høre på disse rådene for å hindre tyveri.

SKIBAKKEN: Mange setter fra seg skiene utenfor når man skal inn og ta seg en matbit i skibakken. Dette bør du unngå, ifølge forsikringsselskapet. Foto: anatoliy_gleb / Shutterstock / NTB
SKIBAKKEN: Mange setter fra seg skiene utenfor når man skal inn og ta seg en matbit i skibakken. Dette bør du unngå, ifølge forsikringsselskapet. Foto: anatoliy_gleb / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise til skibakken i vinterferien? Da kan det være lurt å vite hvordan du skal sikre utstyret ditt best mulig i en ellers så travel bakke.

Det er nemlig ikke sikkert det er veldig lurt å stille skiene dine inntil stativet for så å forlate dem for å gjøre andre ting.

Ikke forlat skiene

Ifølge skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen, er det viktig å holde et godt øyne med både ski og utstyr slik at de ikke står ubevoktet.

- Hvis du går fra skiene uten tilsyn, er det ikke sikkert du får erstattet alt på forsikringen, sier Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Der opplyser de at Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB mottok skademeldinger på nærmere 8 millioner kroner på ski og utstyr som var stjålet.

Plasser de hver for seg

Hun har likevel noen råd som kan hjelpe til med å holde skityvene unna.

– Det er flere tips for å holde skityvene unna. Du kan bruke de låsbare skistativene i skianleggene, eller skaffe deg en enkel skilås. Alternativt kan du sette fra deg skiene separat, for tyvene er ikke like interessert i bare én ski, råder skadeforebyggeren i pressemeldingen.

Reiseforsikringen dekker

Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige forteller til DinSide at om en er på ferie her i Norge eller i utlandet dekker reiseforsikringen tyveri av ski og utstyr en må sette fra seg utenfor spisesteder eller varmestuer i skibakken.

- Forlater man ski eller annet sportsutstyr i lengre tid i forbindelse med afterski-fest eller over natta, uten tilsyn, kan erstatningen bli redusert.

Selv om dette er dekket, så er det likevel kjedelig å oppleve at skiene forsvinner på toppen av et fjell, forklarer Voll.

- Det opplevde en kunde for noen uker siden, og da er du temmelig hjelpeløs. Kunden vår regnet med at en person hadde tatt feil ski, for ved siden av sto det noen som liknet. Likevel, skiene var borte for godt og dagen i Sierra Nevada i Spania var fullstendig ødelagt, sier han.

Voll oppfordrer derfor til det samme som Hofstad-Nielsen: sett skiene litt fra hverandre og ikke som et par.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer