Fire uker uten yoghurt-skje

Skjea forsvant

I snart fire uker har flere av Q sine mellommåltider blitt solgt uten skje.

Vi har tidligere bedt våre Facebook-følgere om triks for å spise yoghurt uten skje. Vi testet dem alle! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som er vant med å plukke med seg en yoghurt fra Q-Meieriene, for å hive i seg på farta, har kanskje fått seg en kjip overraskelse de siste ukene.

På grunn av leveringsproblemer har nemlig Q-Meieriene måttet droppe skje på flere av mellommåltid-produktene Skyr og yoghurt.

For etter at det ble innført forbud mot plast i engangsbestikk, har Q-Meieriene som alle andre måtte finne på nye løsninger. De har siden nyåret utviklet en egen skje i bambus, etter å ha vært innom både papp og bjørk og veien.

Men de tre-fire siste ukene (siden uke 40) har det altså vært leveringsutfordringer knyttet til deres nye bambusskje. Og det har gitt produsenten et dilemma: Droppe produktet eller selge det uten skjea.

Selger uten skje

Resultatet ble at Skyr- og yoghurt-produktene til Q-Meieriene har blitt solgt uten skje, merket med et gult klistremerke på lokket - kanskje ikke veldig synlig for dem som river med seg en yoghurt i farta.

Produsenten har også tatt i bruk treskjeer i tillegg, uten at dette har vært nok til å dekke behovet.

Q-Meieriene er ikke alene om å møte utfordringer i etterkant av det norske plastforbudet. Tine har møtt massiv kritikk etter at de lanserte sine nye skjeer tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer