Fire uker uten yoghurt-skje

Skjea forsvant

I snart fire uker har flere av Q sine mellommåltider blitt solgt uten skje.

Vi har tidligere bedt våre Facebook-følgere om triks for å spise yoghurt uten skje. Vi testet dem alle! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som er vant med å plukke med seg en yoghurt fra Q-Meieriene, for å hive i seg på farta, har kanskje fått seg en kjip overraskelse de siste ukene.

På grunn av leveringsproblemer har nemlig Q-Meieriene måttet droppe skje på flere av mellommåltid-produktene Skyr og yoghurt.

For etter at det ble innført forbud mot plast i engangsbestikk, har Q-Meieriene som alle andre måtte finne på nye løsninger. De har siden nyåret utviklet en egen skje i bambus, etter å ha vært innom både papp og bjørk og veien.

Men de tre-fire siste ukene (siden uke 40) har det altså vært leveringsutfordringer knyttet til deres nye bambusskje. Og det har gitt produsenten et dilemma: Droppe produktet eller selge det uten skjea.

SNART TILBAKE: Slik ser merkingen ut, på Q-produktene som mangler skje. Foto: Øystein B. Fossum
SNART TILBAKE: Slik ser merkingen ut, på Q-produktene som mangler skje. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Selger uten skje

Resultatet ble at Skyr- og yoghurt-produktene til Q-Meieriene har blitt solgt uten skje, merket med et gult klistremerke på lokket - kanskje ikke veldig synlig for dem som river med seg en yoghurt i farta.

Produsenten har også tatt i bruk treskjeer i tillegg, uten at dette har vært nok til å dekke behovet.

Q-Meieriene er ikke alene om å møte utfordringer i etterkant av det norske plastforbudet. Tine har møtt massiv kritikk etter at de lanserte sine nye skjeer tidligere i år.

Pressekontakt Kristine Aasheim innrømmer overfor Din Side at det er mange som savner skjea i Q-produktene, men hevder det ikke har vært noe stort problem for deres kunder.

– Mange har sett den store gule merkingen på begeret, og derfor har de tatt valget basert på at de har skje tilgjengelig når de skal spise produktet, forklarer hun.

Problemet snart løst

Nå som vi er i uke 43 skal leveringsutfordringene være løst, ifølge Aasheim. Men det kan ta litt tid før

– Vi leverer nå produkter med skje, men det kan ta noe tid å fylle opp verdikjeden med samtlige smaksvarianter, forteller Kristine Aasheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer