Skjerper kontroller av elsparkesykler

Politiet og Statens vegvesen skjerper kontrollene av elektriske sparkesykler.

FOR RASK ELSPARKESYKKEL? Politiet og Statens vegvesen vil denne uka og fremover ha fokus på kontroller av elsparkesykler - og om kontrollere om de er innenfor kravene for det som er lov å bruke i Norge. Det er lov å selge, men ulovlig å bruke, elsparkesykler som går raskene enn 20 kilometer i timen. Fart er noe av det som kontrolleres. Foto: NTB scanpix
FOR RASK ELSPARKESYKKEL? Politiet og Statens vegvesen vil denne uka og fremover ha fokus på kontroller av elsparkesykler - og om kontrollere om de er innenfor kravene for det som er lov å bruke i Norge. Det er lov å selge, men ulovlig å bruke, elsparkesykler som går raskene enn 20 kilometer i timen. Fart er noe av det som kontrolleres. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Denne uka har oslopolitiet fokus på kontroller av sykler og elsparkesykler.

Gårsdagen hadde de sammen med Statens vegvesen kontroller med spesiell fokus på elsparkesykler og kontroll av makshastighet på disse.

Kontroller av elsparkesykler er noe både politiet og Statens vegvesen vil ha fokus på framover, og ikke bare i Oslo.

Et av de store fokusområdene er kontrollen av elsparkesykler - hvor kontrollen inkluderer test av hastighet.

Mandag avdekket de ved kontrollen i Oslo en ulovlig elsparkesykkel som de målte til 58 kilometer i timen.

- Ikke fritt fram

- Bakgrunnen for at vi ønsker å ha fokus på dette, er at det har skjedd stygge ulykker med elsparkesyklene, og det har til og med vært en dødsulykke. Men det har vært mange ulykker med alvorlige skader, som gjør at det er et behov for å stramme inn, sier Espen Andersson i Statens vegvesen til Dinside.

Hodeskader er overrepresentert i skadestatistikkene for elsparkesykkelskader ifølge en ny rapport - og overlege ved Oslo skadelegevakt, Henrik Siverts, har tidligere uttalt bekymring for elsparkesykkelskadene overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer