Drammen:

Skrekkfunn i burger: - Veldig uhyggelig

Drammenseren Lisa Bestvold Henriksen var godt i gang med å nyte Chicken Salsa-burgeren, da hun plutselig fant noe som fikk maten til å velte seg i magen.

EKKEL OPPDAGELSE: Lisa Bestvold Henriksen ble kvalm da hun så hva hun hadde funnet i burgeren. Foto: Privat
EKKEL OPPDAGELSE: Lisa Bestvold Henriksen ble kvalm da hun så hva hun hadde funnet i burgeren. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det går bra med meg nå etter at jeg har kommet meg litt over sjokket. Det var veldig uhyggelig og kvalmende, forteller Lisa Bestvold Henriksen til Dagbladet.

Seint tirsdag kveld hadde hun vært innom McDonald’s på Åssiden i Drammen og plukket med seg en Chicken Salsa-burger. Vel hjemme sitter hun og koser seg med maten.

Plutselig ser hun noe rart som stikker ut av burgeren.

- Mens jeg da sitter og tygger maten, drar jeg det rare ut av den for å se hva det er. Og jo da, det var noe ekkelt insekt som ikke hører hjemme i maten som kom fram.

Les McDonalds Åssidens svar lenger ned i artikkelen.

Klypedyr med «tang»

Det skulle vise seg at det Henriksen trakk fram, var det som en gang hadde vært et levende saksedyr.

Insektet, som mange kaller for klypedyr, kan se skremmende ut som følge av «tangen» på bakkroppen. Selv om mange er redde for dem, er de helt ufarlige.

SAKSEDYR: Disse finnes i Sørøst-Norge og nordover til Trøndelag. Saksedyret er helt ufarlig, og gjør ingen skade på verken mennesker eller bygninger. Foto: Shutterstock
SAKSEDYR: Disse finnes i Sørøst-Norge og nordover til Trøndelag. Saksedyret er helt ufarlig, og gjør ingen skade på verken mennesker eller bygninger. Foto: Shutterstock Vis mer

Men en ting er å finne saksedyret under en stein eller i et skap. Noe ganske annet er å trekke det ut fra burgeren man holder på å spise.

- Jeg blei kvalm, spyttet ut maten jeg hadde i munnen og visste ikke om jeg skulle spy eller ikke. Jeg fikk hivd i meg noe drikke og fikk igjen pusten etter litt, minnes Henriksen.

Burde vært oppdaget

Henriksen sier til Dagbladet at hun synes det er kvalmt, utrivelig og ikke minst uhygienisk å finne insekt i maten.

- Jeg veit jo det at man kan få både det ene og det andre i forpakninger for eksempel. Men når man kjøper seg ferdig mat, så stiller man jo forventninger til at det er hygienisk og kvalitet på det man får, mener Henriksen.

- Ett slikt dyr som klypedyr burde jo bli oppdaget på kjøkkenet, og kanskje ikke være så lett å få i maten, fortsetter hun.

- Aldri igjen

Etter at hun hadde kommet til sine fulle fem igjen etter skrekkfunnet, la hun en kommentar på Facebook-siden til McDonalds Åssiden hvor hun la ved bilder.

Ettersom burgeren ble kjøpt seint på kvelden, var fastfood-restauranten stengt kort etter hun fant saksedyret.

Hun har ikke kontaktet restauranten direkte, etter at innlegget ble lagt ut på Facebook.

En rimelig ekkel opplevelse for en modig katt, da veterinærene dro dette ut av nesa. Video: NonStop Vis mer

- Dagen etter har det vært mer enn nok annet å gjøre, så har ikke hatt tid til det. Men jeg tenkte jo kanskje de ville legge merke til innlegget mitt.

- Hva tenker du om å spise på McDonald’s igjen?

- Akkurat nå tenker jeg jo å aldri spise der igjen, men jeg veit jo med meg selv at ting blir glemt, noe man kanskje skal være glad for. Men det blir nok neppe noe McDonald’s-mat med det aller første.

Opptatt av mattrygghet

Kjetil Sagen Høst er franchisetaker hos McDonald’s Åssiden. Da Dagbladet snakket med Sagen Høst, hadde han ikke sett det aktuelle Facebook-innlegget.

- Vi har ingen kjennskap til dette, derfor blir det vanskelig å kommentere hendelsen, forteller Sagen Høst på telefon.

- Vi er opptatt av mattrygghet, og gjestenes opplevelse er særdeles viktig. Vi benytter gjerne anledningen til å be kunder ta kontakt direkte med oss. Det gjør det enklere å rydde opp i henhold til mattrygghet.

Sagen Høst forteller at de har klare rutiner dersom liknende situasjoner skulle inntreffe.

- Man vil da ha en produksjonslinje bakover som må undersøkes. Men det må vi ta der og da, forklarer han.

- Vi vil selvfølgelig også sjekke eksisterende sak, så lenge kunden tar kontakt oss med det som er avbildet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer