Skrekkfunn i godteributikk

Funnet resulterte i salgsforbud.

AVFØRING: Det danske mattilsynet fant museavføring i godteributikken. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
AVFØRING: Det danske mattilsynet fant museavføring i godteributikken. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under et kontrollbesøk fant det danske mattilsynet Fødevarestyrelsen museavføring i en godteributikk, melder danske B.T.

På butikkens lager ble det funnet avføring både på gulvet og langs paneler.

- Det er en risiko for at folk kan bli syke av det. Hadde det vært rotter, ville vi gitt en bot for det, fordi de har noen farligere bakterier, sier Michael Rosenmark i Fødevarestyrelsen til den danske avisa.

Funnet resulterte i et øyeblikkelig salgsforbud.

- Eieren kastet det som måtte kastes, og fikk beskjed om at han ikke måtte oppbevare mat i lokalene, fordi den ikke var godt nok beskyttet mot skadedyr.

Ifølge B.T. var det tydelig butikkens eier kjente til butikkens skadedyr.

- Så fort han fant ut at det var mus, burde han ha løpt for å desinfisere, fjerne alt og stenge matlageret. At det ble satt ut feller i dette tilfellet, er et bevis på at de visste at det fantes mus. Det gjør det mye verre, sier Rosenmark videre.

B.T. har vært i kontakt med butikken i Skælskør på Sjælland. En talsperson forklarer til avisa at mattryggheten er under kontroll, og at godteriet er isolert og tettpakket.

Avisa skriver videre at det opplyses i tilsynsrapporten at butikken kan vente seg et oppfølgende, avgiftsbelagt tilsynsbesøk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer