FHI om smittestopp-appen:

Skru den av

Du kan skru av sporinga, sier FHI. De vil imidlertid ikke at folk skal slette appen.

SMITTESTOPP: FHI sier at du fint kan skru av sporing i Smittestopp-appen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SMITTESTOPP: FHI sier at du fint kan skru av sporing i Smittestopp-appen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få måneder etter at Norge stengte ned i mars 2020, lanserte Folkehelseinstituttet (FHI) appen Smittestopp som skulle gjøre smittesporing enklere.

FHI har delvis slitt med å få folk til å ta i bruk appen, men fikk en liten oppsving etter at de sendte ut SMS til to millioner nordmenn med anbefaling om å installere den. Per 10. februar hadde 1,3 millioner personer lastet ned appen.

Ikke lenger anbefalt

Men, åpner du appen i dag, vil du se et varsel fra FHI om at det ikke lenger er nødvendig å ha smittesporing aktivert.

«Du trenger ikke lenger varsle nærkontakter i Smittestopp, og kan skru av appen», står det i varselet med henvisning til sjekkliste for deg som har testa positivt for corona.

På sine nettsider skriver FHI at de samtidig anbefaler folk å ha Smittestopp på telefonen, slik at den raskt kan tas i bruk ved nye anbefalinger.

Skal du ut på reise i Europa, kan det dog være lurt å ha Smittestopp aktivert, ettersom appen er knyttet sammen med andre europeiske apper for smittesporing.

Jobber med ny funksjonalitet

Til DinSide forteller Roger Schäffer, fagdirektør Digitalisering i FHI, at en rekke smitteverntiltak ble opphevet av regjeringen 12. februar, deriblant anbefalingen om å varsle nærkontakter ved smitte. Det gjaldt også for Smittestopp-appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer