Test av de nye bruskorkene

Slakter ny bruskork: – Ikke digg!

De nye bruskorkene er gode for miljøet, men har satt sinnene i kok. Vi har testet.

NY BRUSKORK: Coca-Cola har lansert en ny kork som henger fast på flasken. Dette er det mange som har reagert på, i hovedsak fordi det blir ubehagelig å drikke rett fra flaska. Derfor fikk vi to av Norges mest kjente brusentusiaster til å test korken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått med deg at bruskorken på Coca-Cola-flaskene har blitt ny? Coca-Cola Company er først ute i Norge med å implementere EUs nye plastdirektiv, og det har ikke gått ubemerket hen.

Bruselskere over hele landet slakter den nye korken. Vi har fått hjelp av to av Norges mest kjente brusentusiaster til å prøve de nye korkene, Bård Hoksrud fra FrP og brusblogger og artist Anders K. Smestad, også kjent som Oral Bee.

Hoksrud har tidligere kritisert tiltaket overfor DinSide.

– Det er for dumt hele greia. Tullete at man skal sitte på et kontor i Brüssel og bestemme dette, sa han til DinSide.

Han har imidlertid ikke prøvd den nye korken – før nå. I videoen over kan du se hva Hoksrud og Smestad synes om den nye løsningen.

EU-direktiv

Kravet om at korken skal være festet til flaska er en del av EUs plaststrategi, det vil si en plan for hvordan vi skal unngå plast på avveie. Her heter det at alle korker skal være festet til flaskene innen 2024.

Men hvor stort er egentlig problemet med bruskorker på avveie? Ifølge Randi Haavik Varberg, informasjons- og markedsdirektør i Infinitum, selskapet som driver panteordningene for drikkevareemballasje i Norge, er det ikke snakk om enorme mengder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.