Test av solkrem

Slakter solkrem fra luksusmerke

Det danske forbrukerrådet har testet 36 solkremer, og det viser seg at et av testens dyreste produkter kommer dårligst ut.

UNNGÅ: Denne solkremen fra Clinique ber det danske forbrukerrådet deg om å unngå, men den er ikke eneste verstingen i solkremtesten. Foto: Eilin Lindvoll.
UNNGÅ: Denne solkremen fra Clinique ber det danske forbrukerrådet deg om å unngå, men den er ikke eneste verstingen i solkremtesten. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Uansett om du skal være hjemme i Norge eller reise sydover i sommer, du huske å smøre deg med solkrem.

«Det er typisk norsk å være god», sa Brundtland en gang, men da snakket ikke den tidligere statsministeren om bruk av solkrem. Nordmenn bruker nemlig ikke nok solkrem når vi smører oss, eller smører oss ofte nok.

Lege Karim Sayed sa til KK i fjor at bør vi smøre oss med cirka to milligram solkrem per kvadratcentimeter hud, mens de fleste kun smører seg med halvparten av dette. I tillegg mener han at vi bør bruke minst solfaktor (SPF) 30, samt smøre oss annenhver time og etter at vi har badet.

Faktoren på flasken stemmer ikke med innholdet

Men, hva om du ikke kan stole på at faktoren på solkremtuben stemmer med kremen som er på innsiden? Dette er noe det danske forbrukerrådet Tænk har påpekt for flere produkter i en ny, omfattende test av solkremer og -sprayer (krever abonnement).

Hele 36 solkremer er lagt under lupen til det danske forbrukerrådet, og de beste solkremene får 70 prosent score, mot kun 12 prosent til bunnplasseringen, som attpåtil er en av de dyreste solkremene i testen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer