Slaktes: - Full av halvsannheter

- Den framstår som et mellommåltid, men dette er ikke noe vi anbefaler å ta med på farten.

TESTENS TAPERE: Eldorado MellomBar Kokos & sjokolade med fullkornsflak av havre og Semper Treat Rasperry flavoured glutenfri. Foto: Forbrukerrådet
TESTENS TAPERE: Eldorado MellomBar Kokos & sjokolade med fullkornsflak av havre og Semper Treat Rasperry flavoured glutenfri. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utvalgetav måltidserstattere har blitt enormt de siste åra, og det er mange ulike produkter å velge mellom. Müslibarer har blitt et populært alternativ for mange og nå har Forbrukerrådet gjennomført en test av müslibarer som man får kjøpt hos dagligvarekjedene.

Den korte oppsummeringen er at resultatene spriker og at man risikerer å spise godteri til mellommåltid om man velger feil. Helt i toppen finner vi tre müslibarer som får 10 av 10 poeng, mens i motsatt ende er det to barer som får 1 av 10 poeng.

- For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av müslibarene i denne testen, har vi sett på hvor mye protein, sukker, mettet fett, og fiber de inneholder. Mye sukker og mettet fett har trukket ned karakteren, mens mye protein og fiber har dratt opp, står det i testen.

Jevnt i toppen

På toppen av pallen finner vi Urkraft Havrebar Jordbær og bringebær med sjokolade, Urkraft Havrebar Eple og rips med sjokolade og Perkier Salted Caramel & cacao.

- Alle har bra med protein, lite mettet fett, godt med fiber, og et greit innhold av sukker, sammenliknet med de andre müslibarene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer