Slalåmskiens svar på fulldempete sykler

Sitter som limt til bakken.

GIMMICK? Nei, sier vår utsendte mann som fikk testet skiene med aktiv demping.  Foto: ANTONSKIS.COM
GIMMICK? Nei, sier vår utsendte mann som fikk testet skiene med aktiv demping. Foto: ANTONSKIS.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å tro at Anton Active Suspension-skiene bare er enda et sportsprodukt som henger på merkelappen «revolusjonerende» for å selge, men akkurat denne gangen har det kanskje noe for seg.

Disse gjør noe nytt, og ikke bare fungerer det - «det fungerer som juling», ifølge vår utsendte hobbyalpinist, Terje Johansen. Han er også kjent som vår ansvarlige redaktør utenfor bakken, og fikk testet skiene i Deer Valley i Utah, USA.

Les: En alpinstøvel du kan bruke hele dagen

Skiene som gjør deg flinkere

FORNØYD DinSides mann ble med ett en mye bedre kjører på disse spesielle skiene.  Foto: TERJE JOHANSEN
FORNØYD DinSides mann ble med ett en mye bedre kjører på disse spesielle skiene. Foto: TERJE JOHANSEN Vis mer

Anton-skiene kommer med et fjæringssystem som gjør skiene til alpinbakkens svar på fulldempete terrengsykler.

Med andre ord: Et fjæringssystem som gjør at du er limt til bakken.

– Jeg var litt skeptisk, siden de bare var 1,60 centimeter lange, men jeg ble umiddelbart mye flinkere til å stå på ski. Jeg har aldri kjørt carving mer limt til bakken. Skiene var presise og ekstremt raske, samtidig som de var særdeles lettkjørte og tilgivende for min middelmådige carving-teknikk.

Les også: Er dette tidenes råeste skibriller?

Konstant trykk

Fjæringsmekanismen gjør at det er et konstant trykk på tupp og bakende uansett hvor kjøreren legger vekten sin. Og når du kjører over en kul, tvinges tuppen ned over forhøyningen istedenfor å sprette opp.

Dermed blir skiene mye lettere å svinge med, og dessuten kan du kan også stille inn fjæringen etter hvor krevende du vil kjøre.

Prisen på skiene er stive. De koster rundt 15.000 kroner, men selges ennå ikke i Europa. På hjemmesiden til Anton Skis står det derimot at de kan sendes internasjonalt, men da må du i så fall legge til også frakt, moms og eventuelle ekspedisjonsgebyrer.

Les mer om: alpint, slalåm, snø, ski og vinter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer